Vineri, 20 noiembrie, incepand cu ora 17:00 are loc deschiderea oficiala a competitiei EBEC Iasi unde se va desfasura sectiunea Show&Tell. Aceasta experienta se adreseaza studentilor care doresc sa isi testeze cunostintele acumulate prin realizarea propriilor proiecte si prezentarea acestora.

Competitia este structurata in doua sectiuni, iar studentii alesi pot participa la una din cele doua: Team Design si Case Study, formand echipe de cate 4 persoane si vor avea 4 ore la dispozitie pentru a veni cu cele mai bune prototipuri si solutii.

Proba de Team-Design presupune multa indemanare si creativitate. Studentii, grupati in echipe, trebuie sa-si demonstreze maiestria in a construi dispozitive din materiale neconventionale, care sa respecte anumite cerinte si sa aiba o anumita functionalitate. 

Pentru proba de Case Study, studentilor li se cere sa rezolve o problema tehnica sau manageriala (o situatie speciala in cadrul unei companii sau societati)  propusa de catre organizatori. Acestia trebuie sa ajunga intr-un timp limitat la o solutie optima, fiind constransi de anumite resurse/conditii stabilite in prealabil. 

Castigatorii acestor doua etape se vor califica la faza nationala a competitiei, si anume EBEC Romania si Republica Moldova, urmand ca finalistii de la aceasta etapa sa participe la etapa europeana.

La nivel european, competitia este organizata in 86 de grupuri locale BEST, din 33 de tari, urmand ca la etapa finala sa participe peste 100 de studenti.
 
Mai multe informatii despre EBEC Iasi: www.ebec.bestis.ro.
 
Roxana Iordachescu
Responsabil PR EBEC Iasi
Telefon: +40753512860
e-mail: roxana.iordachescu@BEST.eu.org