Participarea la atelier este GRATUITA si necesita o inscriere AICI sau trimiterea unui mail pe adresa voice@thesponge.eu / 0721.474.576.
 
Atelierul isi propune familiarizarea participantilor cu Solutiile Mapbox Studio si Mapbox Online, solutii foarte puternice de publicare a hartilor interactive pe internet. Marius Budileanu si Vasile Craciunescu de la geo-spatial.org vor sustine acest atelier „tutorial” cu o demonstratie de cartografiere interactiva, pornind de la o serie de date legate de ultimele alegeri prezidentiale disponibile aici. 
 
MapBox este un program open-source care ofera solutii gratuite de cartografiere a datelor, usor de folosit. Site-uri gigant precum Foursquare, Pinterest, Evernote, Financial Times, The Gurdian sau Le Monde folosesc serviciile de cartografiere online oferite de MapBox, dar ofera in acelasi timp si optiuni de a personaliza harti.
 
MapBox Online te ajuta sa alegi un template, sa schimbi culorile pentru zone, drumuri sau cladiri, sa schimbi limba in care sunt afisate etichetele sau sa desenezi, stilizezi si sa importi elemente grafice.
MapBox Studio este solutia pentru desktop care poate fi descarcata gratuit. Pe lânga optiunile oferite si de MapBox Online, versiunea Studio ofera solutii mai avansate, precum redarea in 3D a cladirilor sau poti exporta progresul salvat in varianta Online pentru mai multe optiuni de stilizare si design. 
 
Atelierul se desfasoara in cadrul temei lunii noiembrie, MapBox - fabrica de harti frumoase. Pe tot parcursul lunii, geospatial.org va sta la dispozitie articole, informatii si tutoriale despre cartografiere. Laboratorul media experimental Sponge  propune in fiecare luna o tema de discutii, iar fiecare luna se incheie cu un atelier practic.
 
Daca esti deja pasionat si vrei sa te conectezi la comunitatea celor care promoveaza o lume digitala libera si deschisa, in care libertatea de exprimare si viata privata sunt respectate si garantate, sau daca isi suna interesant si vrei sa vezi cu ce se manânca treaba asta, urmareste articolele de pe site-ul http://thesponge.eu. Daca vrei sa contribui cu un articol pe aceasta tema, trimite-l la adresa contact@thesponge.eu si inscrie-te pe lista noastra de discutii.
 
geo-spatial.org este un portal on-line ce propune harta ca instrument universal de comunicare si inregistrare a relatiilor dintre componentele sociale (stiintifice, politice, culturale, religioase, economice) si dimensiunea lor geospatiala. 
 
Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte. Partenerii Sponge sunt Centrul Român pentru Jurnalism de Investigatie, ActiveWatch, Fundatia Ceata, geo-spatial.org, Asociatia pentru Tehnologie si Internet si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti.
 
Aceasta activitate este finantata prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Gasesti mai multe informatii aici.