Asociația REPER21 împreună cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile vă invită la conferința „Educația pentru Dezvoltarea Durabilă. Propunere de politică publică pentru România”, ce va avea loc în data de 20 iunie 2019, la Hotel Minerva din București.
 
Scopul conferinței este prezentarea Propunerii alternative de politică publică pentru Educația pentru Dezvoltarea Durabilă (EDD), ce va fi înaintată Ministerului Educației Naționale și Ministerului Mediului în luna iulie 2019, precum și oferirea unui context de inițiere a unor parteneriate în vederea implementării unei astfel de politici publice.
 
Scopul propunerii de politică publică este asigurarea contribuției educației naționale la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030, prin 6 obiective specifice:
1. Stabilirea unui Program EDD în fiecare școală și asumarea dezvoltării durabile în Planul de acțiune al fiecărei școli; 
2. Formarea pentru EDD a profesorilor, dar și a altor persoane cu roluri de “educatori” în societate;
3. Dezvoltarea învățământului tehnic și profesional care contribuie la economia verde;
4. Întărirea încorporării EDD în diversele politici naționale relevante; 
5. Întărirea sinergiilor dintre educația formală, nonformală și informală în vederea EDD; 
6. Recunoașterea rolului rețelelor pentru promovarea EDD. 
 
Aceste șase obiective corespund celor șase priorități asumate de guvernul României în cadru UNECE (Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa), prin Declarația interministerială de la Batumi, din iunie 2016. Ele trebuie atinse pe durata de implementare a Agendei 2030, care reprezintă referința Declarației (deci până la orizontul 2030).

Consultă agenda...
 
Propunerea a fost elaborată de Rețeaua ONG21, coordonată de Asociația REPER21 și FDSC, în cadrul proiectului „ONG21. Participarea ONG-urilor la politica de Educație pentru dezvoltarea durabilă”, co-finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Procesul de elaborare participativă a implicat, timp de 6 luni, circa 70 de ONG-uri cu experiențe semnificative în domeniul educației și/sau al dezvoltării durabile. Inițiativa a beneficiat de susținerea Ministerului Educației Naționale și Ministerului Mediului.
 
Vă rugăm să confirmați participarea la eveniment până pe data de 16 iunie 2019, la  adresa de email: oana.marin@reper21.org, persoană de contact Oana Marin, tel. 0749 146 165.

Parteneri media principali: Agerpres, Radio Romania Cultural, Gala Societății Civile, Infomediu Europa, Ziarul de Iași, Ruralis