Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) anunță oficial lista instituțiilor publice în cadrul cărora tinerii cu studii în străinatate se pot înscrie pentru stagii de practică (management shadowing) desfășurate în vara sau toamna anului 2018. Specificul „SMART Internships” îl constituie expunerea la cel mai înalt nivel în cadrul instituțiilor gazdă – cel decizional – și activitatea de impact a stagiarilor pe durata activității lor. Perioada de înscriere în competiția pentru aceste stagii se încheie pe 18 iunie, ora 23.59 (EEST).
 
Aflat la cea de-a șasea ediție, programul „SMART Internships” pune la dispoziția tinerilor cu experiență academică internațională stagii de practică în instituțiile publice din România. Ne sunt alături în 2018 instituțiile fidele din anii precedenți: Administrația Prezidențială, Reprezentanța Comisiei Europene, Institutul European din România, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Centrul Europe Direct București pentru Românii de Pretutindeni. În plus, anul acesta ni se alătură: Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), Institutul de Biologie București dar și alte instituții ce li se vor adăuga pe parcurs și asupra cărora vom reveni cu informații în curând. 
 
Programul „SMART Internships” 2018 oferă peste 25 de stagii de practică în cadrul instituțiilor amintite mai sus. Urmează să revenim cu și mai multe locuri oferite în cadrul instituțiilor publice din România.
 
Stagiile se vor derula în perioada vacanței universitare și vor avea o durată de una până la trei luni, cu posibilitatea prelungirii acestora. Studenții și proaspăt absolvenții cu experiență internațională de studii care doresc să desfașoare astfel de stagii trebuie să completeze acest formular online și să trimită prin e-mail la adresa smartinternships@proiecte.lsrs.ro o scrisoare de motivație de aproximativ 500 de cuvinte, cu diacritice, și un CV actualizat (ambele în română sau engleză) până la data de 18 iunie,ora 23.59 (EEST). Anunțarea candidaturilor câștigătoare va avea loc în perioada 19-20 iunie 2018.
 
Pentru mai multe detalii, lista completă a pozițiilor disponibile și calendarul proiectului, vizitați: http://bit.ly/InstitutiiPartenereSI
***
Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS
) oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acțiune.
LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară.

Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

LSRS este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă.