Aflat la cea de-a treia editie, programul „SMART Internships” pune la dispozitia tinerilor cu experienta academica internationala stagii de practica in institutiile publice din Romania. Ne sunt alaturi in 2015 institutiile fidele din anii precedenti: Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul Tineretului si Sportului, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Institutul European din Romania, Centrul Europe Direct Bucuresti si Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni. In plus, anul acesta ni se alatura: Camera Deputatilor, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, Institutul National de Statistica, dar si alte institutii ce li se vor adauga pe parcurs si asupra carora vom reveni cu informatii in curand. 
 
Programul „SMART Internships” 2015 ofera momentan peste 40 de stagii de practica in cadrul institutiilor amintite mai sus. Urmeaza sa revenim cu si mai multe locuri oferite in cadrul institutiilor publice din Romania. Totodata, suntem bucurosi sa anuntam ca in anul 2015, pentru prima data, un numar limitat de stagii de practica va beneficia de o remuneratie. 
 
Stagiile se vor derula in perioada vacantei universitare si vor avea o durata de una pana la trei luni, cu posibilitatea prelungirii acestora. Studentii si proaspăt absolventii cu experienta internationala de studii care doresc sa desfasoare astfel de stagii vor completa un formular online si vor trimite prin e-mail la adresa haiacasa@proiecte.lsrs.ro o scrisoare de motivatie de aproximativ 500 de cuvinte, cu diacritice, si un CV actualizat (ambele in romana sau engleza) pana la data de 29 mai. Anuntarea candidaturilor castigatoare va avea loc in perioada 18-26 iunie 2015.
 
Pentru mai multe detalii, vizitati: http://haiacasa.lsrs.ro/smart-internships-2015/
***
CONTACT 
Alexandra STANCA
Project Manager SMART Internships
alexandra.stanca@proiecte.lsrs.ro
0747 290 194
 
Andrei DINCĂ
Vice-Președinte Comunicare
andrei.dinca@lsrs.ro
0745 885 515
 
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.
LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientării lor spre tara.
Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.