Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) lansează astăzi cel de-al patrulea sondaj „Studiile în străinătate și întoarcerea acasă” după cele derulate în 2010, 2012 şi 2014. Perioada de desfășurare este 1 septembrie – 1 octombrie, iar formularul poate fi completat AICI

Grup-țintă și obiective. Sondajul se adresează tuturor studenților și absolvenților români cu experiență de studiu în străinătate. LSRS își propune să afle ce anume i-a determinat să studieze în străinătate, cum evaluează experiența lor de peste hotare și care sunt perspectivele lor profesionale pe termen mediu și lung. Căutăm, totodată, să descoperim cum se raportează tinerii români din străinătate față de întoarcerea în România. 

Întrebări și răspunsuri. Chestionarul cuprinde 20 de întrebări. Cu o singură excepție, toate întrebările conțin variante de răspuns, astfel încât respondentul poate completa chestionarul în maxim 5 minute.  

Rezultate așteptate. La finalul studiului, vom afla care sunt domeniile predilecte de studiu pentru românii de peste hotare, ce îi motivează pe aceștia să studieze în străinătate și cât de mulțumiți sunt de experiența lor. De asemenea, vom descoperi ce îi motivează și ce îi descurajează în legătură cu eventuala lor revenire în țară. Nu în ultimul rând, vom afla informații despre perspectivele profesionale și așteptările față de angajatorii din România, precum și despre principalele provocări legate de întoarcerea acasă.

Beneficiari. Rezultatele sondajului vor fi utile tinerilor din România care iau în considerare opțiunea de a studia în străinătate. În ceea ce privește piața muncii din România, rezultatele sondajului vor fi un bun reper pentru angajatorii care doresc să atragă tineri cu experiență internațională de studii și care vor să își calibreze strategiile de recrutare ținând cont de așteptările acestora. LSRS va face publice rezultatele complete ale sondajului odată cu finalizarea analizei, în cadrul Galei LSRS 2017.
Premii. Cei care completează formularul se pot înscrie într-o tombolă în care pot câștiga 5x vouchere de cumpărături în valoare de 20€ fiecare. Tot ce trebuie să facă e să își adauge la finalul formularului adresa de e-mail și apoi să aștepte răspunsul nostru. 
 
Acces la Sondaj. Sondajul poate fi găsit la următoarea adresă: http://www.lsrs.ro/sondaj-lsrs-2016/
 
 
***
Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenţilor și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis de dialog și acţiune.
 
LSRS promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. 
 
Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.
 
LSRS este o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă.