Inscrieri. Evenimentul este deschis tuturor categoriilor vizate pentru ca cei interesati sa dezbata si sa promoveze atat imaginea Romaniei, cat si realizarile studentilor, profesorilor si cercetatorilor romani din Marea Britanie, ce reprezinta o resursa cheie in contextul actual al Regatul Unit. Inscrierile la eveniment se fac in urma completarii formularului on-line pana la data de 9 octombrie 2014 - http://goo.gl/tnZnaw.

Desfasurarea evenimentului. Sesiunile plenare vor fi organizate sub forma unor dezbateri. Printre invitatii speciali care vor lua cuvantul in cadrul acestor sesiuni se numara: E.S. Dr. Ion Jinga (Ambasador al Romaniei in Londra), Profesor Paul White (Vicecancelar Adjunct al University of Sheffield), Peter Rippon (Lord Primar al Sheffield-ului), Nicolae Ratiu (Presedinte al Fundatiei Ratiu), Ray Branden (CEO Camera de Comert Britanica Romana), Richard Corbett (Membru al Parlamentului European) si Cosmina Dorobantu (antreprenor si cercetator roman la University of Oxford). Vor avea loc patru sesiuni plenare avand urmatoarele teme: 
• “The EU settlement: Romanian and British perspectives”;
• “Romanian communities in the UK: contributing to a prosperous Europe”;
• “Romanian success stories – opportunities and challenges”;
• “Academics without borders: the experience of the Romanian speaking community in the UK”.
 
De asemenea, anul acesta in cadrul Conferintei va fi organizat un concurs de fotografie pentru studentii romani din Marea Britanie. Cei interesati sa participe sunt rugati sa trimita la adresa contact@uk.lsrs.ro pana pe 5 octombrie o fotografie pe tema “Student roman in UK” insotita de o scurta descriere. Fotografiile vor fi expuse in cadrul evenimentului de pe 11 octombrie, iar cea mai buna lucrare va fi premiata cu £50. 
 
Nu in ultimul rand, la finalul conferintei va avea loc ceremonia de decernare a “Diplomei Ambasadorului”, unde LSRS UK are onoarea de a propune 5 candidati. Astfel, studentii romani din Marea Britanie cu rezultate academice sau realizari deosebite cu impact pentru comunitatea romaneasca din Marea Britanie au sansa de a primi aceasta onoranta distinctie prin completarea urmatorului formular pana la data de 20 octombrie 2014: http://goo.gl/eaE0LI. Cele cinci nominalizari ale LSRS UK vor fi anuntate pe 21 septembrie.
 
***
CSPCR UK reprezinta o initiativa comuna a comunitatii romanesti din Marea Britanie ce isi propune sa consolideze comunitatea academica romaneasca de pe teritoriul Regatului Unit.  Scopul este acela de a crea un cadru formal pentru schimbul de idei si experiente ce pot duce la crearea parteneriatelor sociale in vederea dezvoltarii acestei comunitati, dar si de a incuraja si promova excelenta academica pentru a crea o imagine pozitiva a Romaniei in Marea Britanie. 
 
 
Parteneri principali: Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Departamentului Politici pentru Romanii de Pretutindeni, the Ratiu Family Foundation, the British-Romanian Chamber of Commerce (BRCC), the University of Sheffield.
 
Parteneri media: Radio Romania International, Radio Romania Cultural, Agentia Nationala de Presa AGERPRES, Agentia de Presa RADOR, Evenimentul Zilei, RomaniaPozitiva.ro, OnlineStudent.ro, DiasporaLive.ro, Edu-news.ro, Studentie.ro, StiriONG.ro, AcademicLink.ro, IQool.
 
Sustinem si ne sustin: The Association of Romanian International Students Societies, TAROM, Asociatiile de studenti romani de la University of Sheffield, King’s College London, Durham University, University of Nottingham, University of Manchester, University of Warwick si University of York. 
 
Pentru a primi mai multe informatii despre aceasta conferinta va invitam sa ne contactati la:
 
 
Andrei Ioan Stan
LSRS UK Coordonator
Manager Proiect
MSc European Public Policy / University College London
andrei.stan@uk.lsrs.ro 
 
Alina Vasile
LSRS UK Consilier
Asistent Manager Proiect
BA International Relations / University of Nottingham
alina.vasile@uk.lsrs.ro
 
 
 
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.
Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. 
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.