Astfel, Kaufland Romania se alatura eforturilor LSRS urmarind doua obiective strategice esentiale: incurajarea si informarea cu privire la oportunitatile de studiu in strainatate si, mai ales, incurajarea si facilitarea intoarcerii acasa sau spre casa a celor mai buni studenti romani din diaspora. 
 
Incurajarea si facilitarea studiilor in strainatate. Una dintre primele idei de proiect lansata de LSRS, aceea de a crea un fond de burse, acordate pe baza meritelor academice, pentru elevii si studentii romani ce isi doresc sa studieze la cele mai renumite universitati ale lumii a gasit in sfarsit sprijinul financiar de care avea nevoie. Astfel impreuna cu Kaufland Romania, proiectul Fondul pentru Excelenta in Strainatate (FES)/Fondul Educational Romanesc (FER) isi propune sa ofere prima runda de burse de studiu, tinerilor talentati in anul 2016. Proiectul are ca obiectiv finantarea studiilor in strainatate unor tineri de exceptie, cu conditia reintoarcerii in Romania dupa terminarea acestora si angajarea in cadrul companiilor si institutiilor finantatoare. Acest proiect - urmeaza modelul de succes al unor proiecte asemanatoare derulate de catre mediile privat si public din tarile dezvoltate. 
 
Kaufland isi continua expansiunea in Romania si, in acelasi timp, isi doreste sa participe la dezvoltarea Romaniei. „Consideram ca acest lucru se poate realiza prin sustinerea activa a accesului larg la educatie de calitate, iar Liga Studentilor Romani din Strainatate, prin experienta lor in lucrul cu tinerii si prin programele pentru sustinerea celor care aleg sa studieze in strainatate, este partenerul potrivit in aceasta directie. Pentru ca valorile noastre se intrepatrund, impreuna ne propunem sa incurajam excelenta in educatie si tanara generatie sa se intoarca acasa. Ne dorim sa ne implicam activ in societatea civila romaneasca, iar colaborarea cu LSRS vizeaza aceasta directie. Vom dezvolta o serie de programe dedicate familiarizarii tinerilor cu oportunitatile disponibile in cadrul Kaufland Romania si ne propunem sa finantam burse de studii in strainatate pentru studentii romani.” sustin reprezentantii companiei.
 
Facilitarea reintoarcerii in Romania. Inca de la inceputurile organizatiei, LSRS a sprijinit si a incurajat reorientarea absolventilor romani de peste hotare catre tara, incurajand astfel implicarea activa in societatea romaneasca si in dezvoltarea sustenabila a acesteia. In aceasta directie, LSRS si Kaufland Romania pregatesc oportunitati de cariera si de dezvoltare  in mediul privat ce vor aduce plus valoare proiectelor LSRS deja existente, precum Hai Acasa!, BCCSE sau SMART Internships. 
 
Ruxandra Popescu, Vice-Presedinte LSRS pentru Relatii Externe, a adaugat: „Suntem extrem de bucurosi ca mediul privat din Romania incepe sa-si deschida portile pentru proiecte cu impact asupra societatii civile din Romania. Parteneriatul dintre LSRS si Kaufland Romania este un prim pas, unul fundamental, in crearea unui mediu in care actori din mediul public, privat si ONG isi unesc fortele pentru un scop comun si nobil. Ne identificam intr-adevar cu valorile noilor nostri parteneri de la Kaufland Romania si speram ca aceasta colaborare va creste impactul proiectelor LSRS in toate directiile de actiune ale noastre. Salutam deschiderea si profesionalismul Kaufland Romania si speram ca acesta sa fie doar inceputul. Tinerii romani din tara si din strainatate au nevoie de un astfel de sprijin.”
 
***
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara. Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.
 
Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine in 7 tari: Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Bulgaria si Romania. Kaufland este prezent in Romania de 10 ani cu un numar de 107 magazine deschise. Cu peste 15.000 de angajati, Kaufland Romania se afla in topul celor mai doriti angajatori din Romania. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei Kaufland si credem ca intr-adevar educatia reprezinta baza societatii si o investitie in viitor. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfasurate in parteneriat cu asociatii nonguvernamentale regionale sau nationale si urmarim implementarea de programe sociale complexe ce se adreseaza unor grupuri mari de beneficiari. Pe langa educatie si sanatate, sprijinim proiectele dedicate protectiei mediu inconjurator si pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos prin intermediul activitatilor sportive si adoptarea unei nutritii echilibrate.

Contact:
Andrei Dinca
VP Comunicare
andrei.dinca@lsrs.ro
+44 753 228 4414 (UK)
+40 745 88 55 15 (Ro)
Ruxandra Popescu
VP Relatii Externe
ruxandra.popescu@lsrs.ro
0742 324174