Intelegand aceasta nevoie, Transylvania College a implementat, incepand din anul scolar 2010-2011 programul de educatie financiara si antreprenoriala My Money Week, bazat pe curriculum britanic. Programul implementat de Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj a castigat in 2013 premiul cel mare, Global Money Week Award, la Summit-ul International organizat la Istanbul de fundatia olandeza Child Youth Finance International. In 2014, o echipa de elevi si profesori de la Transylvania College au reprezentat Romania, alaturi de delegatia BNR, la Summit-ul International de la New York, gazduit de ONU, unde tara noastra a castigat premiul global pentru eforturile facute in domeniul implementarii educatiei financiare in randul tinerilor.
 
Deja la a cincea editie, programul se va desfasura in acest an in perioada 9-15 martie si va implica intreaga comunitate a gradinitei si a scolii, activitatile pregatite cu entuziasm de catre profesori si parinti adresandu-se atat celor mici, copiii din Gradinita Happy Kids si din scoala primara, cat si elevilor din gimnaziu si liceu. Peste 200 de elevi din scoli din municipiu si din tara au confirmat de asemenea participarea la concursurile si activitatile oferite in cadrul acestei saptamani cu program inedit, care se va incheia cu o competitie de debate in limba engleza, pe teme financiare, organizata in parteneriat cu ARDOR si deschisa elevilor de liceu din tara si din strainatate. Liceenii asteapta cu nerabdare si evenimentul „10 Success Stories” care va avea loc marti, 10 martie in Transylvania FORUM, auditorium-ul scolii.

Elevii vor avea ocazia sa asculte povestile de succes ale unor oameni remarcabili, reprezentand domenii variate de activitate: Omer Tetik, Director General Banca Transilvania, banca ce a sustinut ca si partener principal acest program, inca de la prima editie; Sinziana Maioreanu, CEO, AEGON Romania,de asemenea partener al programului, sustinand si editia anterioara; Voicu Oprean, Director General AROBS Transilvania Software; David Trayford, Speaker si Coach Singularity University-Sillicon Valley (Teentrepreneur); Dr. Florea Bogdan, Medic Specialist Neurologie; Conf. Dr. Ioan Nistor, Decan al Facultatii de Business; Anca Ivascau, Event Manager Gala 10; S-P O'Mahony, ‎CEO Opportunity Microcredit Romania; Monica Soare, CEO Artwin Consulting. Proiectul se bucura de sprijin si din partea CITR Group. Elevii vor avea de asemenea ocazia sa auda de la Felicia Tulai frumoasa poveste a uleiurilor Luna Solai si vor afla cum a ajuns familia Tulai furnizori oficiali ai Casei Regale.
 
Chiar si profesorii vor avea parte de educatie financiara pentru gestionarea finantelor personale, datorita unui program oferit pro bono profesorilor si angajatilor scolii de catre Bogdan Maioreanu.
 
Editia din acest an a programului My Money Week coincide cu o etapa importanta a proiectului ERASMUS „Viitorul e in mainile tale!”.  In cadrul acestui program, sapte scoli din spatiul Europei - din Cipru, institutia coordonatoare a proiectului, Finlanda, Turcia, Slovenia, Spania, Bulgaria si Romania - s-au mobilizat cu scopul comun de a propune noi modalitati-solutii, menite sa depaseasca criza social-economica ce afecteaza tarile implicate (Cipru, Bulgaria, Spania si Romania). Partenerii cauta solutii pentru a crea egalitati de sanse tuturor absolventilor, cu precadere celor dezavantajati din punct de vedere social ori personal, conform Planului Strategic European 2020 si prevederilor din Tratatul de la Lisabona, menite sa “incurajeze participarea tinerilor la viata democratica din cadrul comunitatii europene.”
 
Cele sase tari partenere vor fi reprezentate la activitatile derulate la Transylvania College in My Money Week de 14 profesori si directori de scoli: dna prof. Antigoni Komodiki, coordonatoarea proiectului, din Cipru, insotita de dna prof. Tereza Markidou, de la Scoala Primara nr 23 din Limassol;  dnul prof Eduard Iimenes si dna prof Mariona Parareda vor reprezenta Spania si Scoala FPEVB Escorial Vic; din orasul Turku, Finlanda, participa dnul Director Timo Lehtinen si dna prof Liisa Rounti. Oaspetii din Bulgaria sunt dna prof. Svetla Yordanova si dna Director Rumenova Georgieva, iar din Turcia, reprezentantii sunt de la Scoala Saraykoy Anadolu Lisesi din Denizly: dnul prof. Ozgur Boyaci, coordonatorul proiectului si dnul prof. Hasan Kolcu. Vor participa de asemenea patru profesori din Ljubljana, Slovenia, impreuna cu dna Director Barbara Novinec. Toti cei paisprezece profesori din strainatate vor vizita Transylvania College cu scopul de a impartasi bune practici, de a evalua progresul parteneriatului Erasmus si, nu in ultimul rand, de a lua parte la o noua experienta in cadrul proiectului de educatie financiara My Money Week.
 
***
Transylvania College este singura scoala internationala din Romania care ofera un traseu educational complet, de la cresa pana la liceu, cu sistem de boarding-internat dupa model britanic, dedicat in mod special elevilor de liceu si celor care intra in clasa a VIII-a. In anul scolar 2014 – 2015, aproape 600 de elevi, din 25 de tari, de pe 6 continente, au ales Transylvania College pentru educatia la standarde internationale oferita de aceasta institutie.
 
Persoane de contact: 
 
• pentru My Money Week: Raluca Hodrea, Prof. Economie si Coordonator My Money Week, raluca.hodrea@transylvania-college.ro
• pentru ERASMUS: Luminita Vasile, Prof. Limba Engleza, Coordonator ERASMUS, luminita.vasile@transylvania-college.ro
• pentru detalii generale despre Transylvania College: Anca Rusu, Dir. Marketing si Inscrieri, anca.rusu@transylvania-college.ro, 0724.047.566