Organizată de Junior Achievement România cu sprijinul Raiffeisen Bank
 
 • Până pe 30 aprilie se derulează a șasea ediție a competiției „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, care are ca scop încurajarea activităților de educație financiară în licee.
 • În cadrul competiției, elevii de liceu parcurg cursul digital „Finanțele mele”, în urma căruia dobândesc noțiuni financiare de bază, într-o experiență de învățare interactivă și individualizată.

 • Junior Achievement (JA) România dă startul celei de-a șasea ediții Susțin educația financiară în comunitatea mea, inițiativa lansată cu sprijinul Raiffeisen Bank pentru încurajarea educației financiare la liceu, cu resurse în format hibrid: acces gratuit la platforma internațională de e-learning JA Inspire™, cursul digital „Finanțele mele” și oportunitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru dotarea cu echipamente și resurse educaționale.

  Până pe 30 aprilie, prin intermediul aceste inițiative, liceele pot facilita pentru elevii lor accesul gratuit la cursul „Finanțele mele” și oportunitatea unei experiențe digital-interactive, de învățare a principiilor de bază pentru organizarea și gestionarea bugetului personal și pentru documentarea deciziilor de cheltuire sau investire a banilor. Cursul este disponibil pe platforma internațională de e-learning JA Inspire™, iar în cadrul acestuia elevii regăsesc exerciții cu feedback imediat, conținut video, teste de verificare și teme de documentare.

  Îmi place faptul că e digital și că învăț altfel decât în mod normal, iar pe mine chiar m-a ajutat să mă dezvolt, să știu cum să gestionez și cum să preiau controlul asupra banilor mei. – apreciază un elev în clasa a X-a, din Slobozia

  Prin accesul la cursul de educație financiară, inițiativa Susțin educația financiară în comunitatea mea creează oportunitatea ca fiecare licean să contribuie la obținerea de resurse financiare pentru școala sa, pentru dotarea cu echipamente sau resurse necesare învățării. Liceele cele mai active în cadrul acestei inițiative vor beneficia de sprijin financiar în valoare totală de 55.000 de lei și vor fi premiate la Gala JA Investește în educație.

  La ediția 2022, mai mult de 29.600 de elevi din 300 de instituții de învățământ au urmat cursul „Finanțele mele”, iar 16 licee au beneficiat de finanțări pentru îmbunătățirea condițiilor de învățare.

  Un curs de educație financiară foarte bine primit și o oportunitate excelentă pentru elevi. Învață să gestioneze propriile finanțe, să înțeleagă ce sunt banii și cum îi cheltuim sau cum îi economisim. Cele mai bune decizii financiare se bazează pe cunoașterea instrumentelor utile în utilizarea banilor. – a declarat profesorul coordonator din partea Colegiului Național Gheorghe Munteanu-Murgoci din Brăila, unul dintre liceele premiate la ediția 2022

  Mai multe detalii despre calendar și procesul de înscriere sunt disponibile la https://jar.ro/finantele-mele.

  Inițiativa „Susțin educația financiară în comunitatea mea” este parte a parteneriatului dintre JA România și Raiffeisen Bank, prin intermediul căruia mai mult de 207.300 de elevi și profesori din învățământul liceal și primar au beneficiat de activități, resurse și kit-uri gratuite de educație financiară.

  ***

  Despre Junior Achievement (JA) România

  Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 254.000 de elevi și studenți din 1.898 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2022, organizația a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org.

  Despre Raiffeisen Bank

  Raiffeisen Bank activează de 25 de ani pe piața bancară din România, fiind una dintre cele mai mari bănci universale din țară. Banca deservește peste 2,28 milioane de clienți, persoane fizice și juridice, are 4.700 de angajați, 300 de unități în toată țara, 1.131 ATM-uri și MFM-uri, o rețea de aproximativ 28.000 POS-uri.