• Junior Achievement (JA) România și Meta continuă colaborarea și lansează a doua ediție a proiectului Build-up Your Future, adresat liceenilor din mediul rural și urban.
  • Elevii înscriși la proiect vor participa la sesiuni de mentorat individuale și la webinare pe teme privind orientarea în profesie și continuarea studiilor, organizate cu sprijinul consultanților voluntari din compania Meta.

  • După ce, în 2021-2022, voluntarii Meta români și străini au susținut peste 130 de sesiuni individuale cu elevi din 13 licee din țară, anul acesta, proiectul continuă cu activități de consultanță în carieră și sesiuni de mentorat personalizate în funcție de interesele elevilor, precum și cu webinare pe teme specifice orientării profesionale.

    Build-up Your Future mi s-a părut un proiect inedit, interesant și util, în care ai ocazia să întâlnești oameni care te inspiră prin poveștile lor. Participarea la acesta îți dă oportunitatea să primești îndrumare de la oameni deosebiți și bine pregătiți, de la care ai foarte multe de învățat. Personal, pot spune că proiectul m-a ajutat foarte tare, deoarece mi-a fost oferită o altă perspectivă asupra carierei mele și lucrurilor din jurul meu, primind răspunsuri și sfaturi foarte valoroase, care de multe ori mi-au dat de gândit. Am putut să întreb deschis totul, să spun ce mă frământă sau să cer îndrumare în legătură cu anumite situatii de care m-am lovit. Pot spune că este un proiect extraordinar, o experiență unică, în urma căreia mi-am schimbat perspectiva și modul de a privi lucrurile și, nu în ultimul rând, am legat o prietenie frumoasă cu mentorul meu, cu care și astăzi țin legătura”, a declarat Andrei Moldovan din Târgu Mureș, participant la prima ediție a proiectului și în prezent student la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică și Informatică, secția Informatică.

    Timp de trei luni, liceeni din mediul urban și rural vor interacționa cu voluntari români și străini, care le vor împărtăși din experiențele lor personale și profesionale astfel încât să îi ajute și să îi inspire în luarea unor decizii documentate pentru viitorul lor educațional și profesional.

    „Participarea mea la acest proiect, la care m-am înscris datorită doamnei diriginte, a fost una dintre cele mai frumoase și utile experiențe. Datorită Georgiei, voluntara alocată mie pentru sesiunile săptămânale de mentorat, în afară de recomandările primite și discuțiile avute pe diferite teme, care m-au ajutat să îmi dau seama mai bine ce mi-aș dori să fac în continuare, am avut posibilitatea să îmi îmbunătățesc cunoștințele și abilitățile de comunicare în limba engleză. Mi-ar plăcea să mai particip la astfel de proiecte!”, a spus Elena Roxana Spulber, elevă la Liceul Demostene Botez din Trușesti, Botoșani.

    În completarea sesiunilor de mentorat vor fi organizate webinare pe teme de dezvoltare personală și profesională.

    Build-up Your Future este dezvoltat ca parte a programului internațional Junior Achievement Succesul Profesional.

    Detalii despre proiect la https://jar.ro/byf-meta.

    ***

    Despre Junior Achievement (JA) România

    Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 254.000 de elevi și studenți din 1.898 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2022, organizația a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org.