Joi, 11 noiembrie, Romanian Science Festival (RSF) lansează a patra sesiune de webinarii cu tematici științifice care se adresează elevilor și tuturor celor pasionați de știință.

Webinariile RSF Live sunt transmise în fiecare joi la ora 18:00 pe pagina de Facebook a Romanian Science Festival: www.facebook.com/RomanianScienceFestival . În cadrul fiecărui webinar este invitat un mentor RSF care este un student sau cercetător din diaspora academică, dar nu numai. Formatul acestor evenimente online este același: un mini-interviu în care invitatul își prezintă cariera academică și profesională cu scopul de a oferi orientare în carieră pentru cei interesați în domeniul lui/ei de cercetare, o prezentare cu temă științifică, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul.

Până acum, Romanian Science Festival a ținut 40 de webinarii online care reprezintă 50 de ore de conținut științific în limba română prezentat de 40 de specialiști și urmărit de peste 50.000 de utilizatori. Acestea pot fi accesate fie pe pagina de facebook sau pe canalul de youtube a Romanian Science Festival (https://www.youtube.com/c/RomanianScienceFestival/playlists) Webinariile RSF Live reprezintă una dintre cele mai diverse și documentate arhive în limba română cu conținut științific explicat pe înțelesul tuturor.

Programul celei de-a patra sesiunii Webinariile RSF Live este:

11 noiembrie, ora 18:00
COP26@RSF
De ce toată lumea vorbește de schimbarea climei și ce înseamnă pentru noi?
Tudor Suciu

Doctorand, Department of Computer Science and Technology
(Inteligență Artificială pentru studiul riscurilor mediului înconjurător)
University of Warwick

18 noiembrie, ora 18:00
Cum poate biomecanica dezvălui misterele bolii degenerative a articulațiilor?
Cristina Florea

Department of Applied Physics
University of Eastern Finland, MIT

25 noiembrie, ora 18:00
Printarea 3D în Industria Spațiala
Rareș Bișag

Foundator și Președinte al Romanian Space Inititiative (ROSPIN)

2 decembrie, ora 18:00
Multidisciplinaritate în medicina modernă
Dr. Medic Vlad Săcălean

Doctorand, Neurosurgical Clinic
University Medical Center Freiburg

9 decembrie, ora 18:00
Cum putem cultiva neuroni în laborator
Flavia-Bianca Cristian

Institute of Human Genetics
University Hospital Heidelberg

16 decembrie, ora 18:00
Matematica în criptografie
Diana Mocanu

Doctorand, Algebraic Number Theory
University of Warwick

Webinariile RSF Live au fost lansate în aprilie 2020 când s-a trecut la predarea online. Prin această inițiativă, organizatorii au dorit să pună la dispoziția elevilor și profesorilor expertiza din cadrul comunității RSF pentru a le veni în întâmpinare și a le oferi resurse digital cu conținut științific în limba română, care la momentul respectiv erau limitate.

Webinariile RSF sunt organizate în parteneriat cu British Council Romania, o organizație care are ca unul dintre scopuri promovarea științei.

***
Despre Romanian Science Festival
Romanian Science Festival (RSF) este primul festival de științe cu acoperite națională din România. Din 2018, RSF inspiră, încurajează și provoacă copii și oameni de toate vârstele și din toate mediile să exploreze și să înțeleagă lumea din jurul lor. Comunitatea RSF este formată din 100 de mentori care sunt studenți, cercetători și profesioniști din diaspora academică, dar nu numai. Până acum, prin diferitele proiecte inițiate de mentori, RSF a adus știința la peste 75.000 de copiii din toate colțurile țării. Inițiativele RSF se organizează sub moto-ul: „Nu fiți plictisiți! Fiți curioși!” cu scopul de a încuraja curiozitatea, gândirea creativă și critică, instrumente esențiale în științe și în cercetare.