Proiectul ”Meserii de viitor-natura caută al tău ajutor”, implementat de Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România și Asociația Nature Talks, împlinește 2 ani! În tot acest timp, mii de elevi au aflat cum să colecteze separat deșeurile în vederea reciclării și ce pot face zi de zi astfel încât să protejeze mediul înconjurător.

 

În cadrul proiectului, elevii fac cunoștință cu trei personaje de la care învață cum să protejeze natura:

●      Polițistul Pădurilor - protejează pădurea de poluare și de PET-urile aruncate la întâmplare;

●      Doctorul Apelor -  salvează viețuitoarele marine care au înghițit sau care s-au blocat în resturi de plastic;

●      Avocatul Animalelor - vorbește în numele necuvântătoarelor și îi convinge pe oameni să colecteze separat deșeurile.

 

Eroii Reciclării au ajuns până acum la 7.000 de elevi, în 46 de școli din 10 orașe: București, Ploiești, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Iași, Bacău, Craiova, Pitești și Constanța.

Trainerii Nature Talks susțin ateliere de mediu interactive, în timpul cărora elevi de clasele a II-a, a III-a și a IV-a învață de ce este important să colecteze separat mai multe tipuri de ambalaje, care sunt regulile pe care trebuie să le urmeze atunci când pregătesc deșeurile pentru reciclare, dar și ce impact au obiectele aruncate la întâmplare asupra mediului și asupra sănătății.

 

„Iată că aniversăm 2 ani de cand am început acest proiect dedicat noii generații și suntem
 

tare mândri de parcursul acestuia. La Olympus suntem conştienţi de responsabilitatea noastră faţă de mediu, iar în centrul a tot ceea  ce facem, în politicile şi practicile noastre, se află sustenabilitatea mediului. Comportamentul responsabil se clădește pe o baza solidă, iar prin parteneriatul cu Nature Talks luptăm pentru aceasta temelie”. Mădălina Toma, Director Marketing Olympus Foods România.
 

„Este unul dintre cele mai frumoase proiecte pe care Nature Talks le derulează și le suntem recunoscători partenerilor noștri. De fiecare dată suntem primiți de elevi și învățători cu mare interes, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să ne facă să mergem mai departe cu misiunea noastră  - aceea de a face educație de mediu în România”. Teodora Iacob, Președinte Nature Talks și fondator Școala de Mediu.
 

Cum continuă programul de educație de mediu

Până la finalul anului școlar, trainerii Asociației Nature Talks susțin o nouă serie de ateliere de mediu în 8 școli din București. Urmează perioada când majoritatea şcolilor organizează “Săptămâna Verde”, aşa că programul le vine în ajutor cu o astfel de activitate. Profesorii își pot înscrie clasa în program AICI.
 

​​***
 

Despre Hellenic Dairies

Grupul Hellenic Dairies, din care Olympus face parte, are peste zece ani de prezență la raft pe piața românească, perioadă în care a investit constant pe plan local. Fabrica de lactate de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.

Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Hellenic Dairies deține cinci fabrici în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale și sucuri naturale, o fabrică de apă minerală naturală, în Halkidiki, și o fabrică de băuturi răcoritoare, în Trikala.

Pentru mai multe informații, accesați www.olympusdairy.ro și https://www.facebook.com/OlympusFoodsRomania/.

 

Despre Nature Talks

Asociația Nature Talks este un ONG care dezvoltă și implementează proiecte de educație de mediu în România. Nature Talks organizează ateliere de mediu  pentru copii din ciclul primar pe teme precum: colectarea separată a deșeurilor, poluarea atmosferică, risipa alimentară sau schimbările climatice. În cadrul întâlnirilor, elevii află ce pot face ca să protejeze mediul înconjurător. Proiecte desfășurate până acum: „Școala de mediu Cantus Mundi”, „Școala de vară ECO”, „Doza de reciclare”, „Săptămâna Verde în România”, ”Școala din Pădure”, ”Meserii de viitor-natura caută al tău ajutor”.