Între 8 și 17 noiembrie, sute de elevi din clasele a III-a și a IV-a din 10 școli ale sectorului 5 au învățat reguli de bază ale siguranței în trafic, în cadrul proiectului Ora de Educație Rutieră, inițiat de Asociația EDIT, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5. Odată cu terminarea acestora, proiectul se mută în țară, săptămâna aceasta fiind prezent în Ploiești și Brașov. 
 
Proiectul Ora de educație rutieră își propune să promoveze o conduită preventivă în trafic în rândul participanților la cursuri, prin învățarea regulilor de circulație, importanța respectării acestora, cât și familiarizarea cu terminologia specifică, adaptată vârstei. Toate acestea sunt predate în 50 de minute de curs, de către echipe formate dintr-un lector cu formare psihopedagogică și un agent de poliție. 
 
„În fiecare zi, copiii și tinerii interacționează cu traficul rutier, fie ca pasageri, pietoni sau bicicliști. Ora de educație rutieră în școli își propune să pregătească și să echipeze acest grup vulnerabil de utilizatori ai drumurilor cu cunoștințele și abilitățile care le  vor permite să rămână în siguranță”, declară Liviu Zorilă, președintele Asociației EDIT. 
 
Ora de Educație rutieră este o inițiativă care face parte din Programul Național „România în Siguranță”, lansat la începutul lunii septembrie a acestui an. Programul își propune să ajungă, cu lecții de educație rutieră și prim-ajutor, la 5.000 de elevi din București și din țară, până la sfârșitul anului, și la peste 500.000 de copii și adolescenți, în următorii trei ani. Cele 10 școli din sectorul 5 în care s-a ținut cursul sunt: Liceul Teoretic Ștefan Odobleja, Școala Gimnazială Nr. 115, Școala Gimnazială Luceafărul, Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Școala Gimnazială Nr. 2, Școala Gimnazială I.G. Duca, Școala Gimnazială Nr. 135, Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu, Școala Gimnazială Principesa Margareta, Școala Gimnazială Nr. 150. 

Programul România în Siguranță este inițiat de Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT), în parteneriat cu Poliția Română, Ministerul Educației, Departamentul pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă (DDD).

Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT) este o organizație neguvernamentală care dezvoltă proiecte pe teme de educație rutieră, educație pentru situații de urgență și prim-ajutor. Asociația a lansat în 2020 prima campanie online de educație pentru prim-ajutor #LeapșaPentruViață, cu peste 1,5 milioane de vizualizări, în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). 

Orele de educație financiară în sectorul 5 au fost posibile cu susținerea financiară a Sectorului 5 al Municipiului București prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”, prin programul de finanțare nerambursabilă în anul 2021 în baza Legii 350 din 2 decembrie 2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități non-profit de interes general.