A început un nou an școlar la Școala de Meserii CONCORDIA din Ploiești, unde tinerii proveniți din medii vulnerabile se pot specializa într-una din meseriile brutar, bucătar, ospătar și lucrător în cultura plantelor. Anul acesta un număr de 21 de tineri, în majoritate provenind din sistemul de protecție socială, vor începe cursurile și acestora li se adaugă încă 110 tineri din licee de profil din Ploiești care vor efectua stagiile de practică în atelierele din campus. Pakmaya România se alătură inițiativei, sprijinind 33 de tineri care vor urma cursurile atelierului de brutari.

 

Școala de Meserii CONCORDIA, din cadrul Edu-Campus CONCORDIA, oferă oportunități incluzive de formare profesională, garantând accesul tinerilor proveniți din medii dezavantajate la educație și formare profesională de calitate. Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie. Pe lângă cursurile de calificare în ateliere proprii la standarde europene, tinerii beneficiază de programul Școala pentru Viață care include cursuri de dezvoltare personală, matematică aplicată, consiliere vocațională, consiliere financiară și educație civică, astfel încât să devină mai buni în meseria în care se formează, dar și pentru a face față mai bine provocărilor din viața de zi cu zi. La finalizarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale și în Uniunea Europeană. După finalizarea cursurilor, prin Serviciul de Consiliere Vocațională, tinerii sunt sprijiniți în găsirea unui loc de muncă.

 

Școala de Meserii CONCORDIA este deasemenea un partener de practică cu tradiție pentru liceele de profil din Ploiești. Astfel, 7 clase, însumând 110 tineri sosesc săptămânal în capusul educațional aflat în cartierul Mitică Apostol și sunt îndrumați cu răbdare și profesionalism de formatorii școlii. Pe lângă practica de specialitate, tinerii din licee, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, beneficiază și de ateliere de dezvoltare personală conduse de psihologul Școlii de Meserii.

 

Începând din toamna anului 2023, cursul de calificare pentru profesia brutar va fi susținut de Pakmaya România, în baza unui contract de sponsorizare încheiat cu Școala de Meserii CONCORDIA. 33 de tineri, 5 înscriși la Școala de Meserii și 28 proveniți din parteneriatele cu liceele de profil locale, vor beneficia de sesiuni de formare teoretica și/sau practică pentru  meseria de brutar, ateliere de dezvoltare personală și profesională în modulul Școală pentru Viață, materiale de practică și echipamente specifice, transport către locația CONCORDIA pentru practică și masa de pranz pe perioada cursurilor.

 

***

 

Despre Pakmaya România

Pakmaya, unul dintre cei mai mari producători de drojdie la nivel mondial și singurul producător din România, sărbătorește anul acesta 50 ani de tradiție și calitate de la debutul producției de drojdie la nivel mondial și 25 de ani de producție în România. Brandul Pakmaya este prezent astăzi în 130 de țări.

În afară de drojdia de panificație, preferată de majoritatea brutarilor români, Pakmaya este un producător important de alte ingrediente și soluții profesionale pentru industria de panificație și patiserie.

www.pakmaya.ro

 

Despre Organizația Umanitară CONCORDIA

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 32 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și a familiilor aflate în dificultate și orientarea lor spre o viață independentă și autonomă. Proiectele CONCORDIA se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și Odobești, județul Dâmbovița, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane în fiecare an.

www.concordia.org.ro

https://scoala-meserii.concordia.org.ro/

 

Contact: Mădălina Corciu, Coordonator Comunicare și Fundraising Edu-Campus CONCORDIA, madalina.corciu@concordia.org.ro