Parteneriatul ParentBank anunță lansarea Băncii de Timp dedicată părinților singuri. Banca de Timp este concepută pentru a încuraja conexiunile între membrii comunității, prin prisma faptului că orice persoană are ceva de dat și toată lumea are nevoi. Membrii Băncii de Timp se angajează "să dea și să primească" folosind creditele de timp câștigate și cheltuite. „Regula de aur” a Băncii de Timp este următoarea: o oră din timpul meu este egală cu o oră din timpul tău. O oră de serviciu acordat câștigă o singură dată credit. Un angajament față de valorile esențiale îi ajută pe oameni să intre în spiritul Băncii de Timp și ajută la menținerea acestui spirit în viață.

În Banca de Timp, părinții singuri vor putea face schimb de servicii precum:
• arte, meserii și muzică (cursuri, lecții)
• servicii comerciale (suport computer, financiar)
• servicii comunitare (reciclare, proiecte de grup, muncă pentru schimbări sociale)
• educație (cursuri, ateliere, îndrumare / mentorat)
• stare de bine (fitness și exerciții fizice)

Pilotarea Băncii de Timp va fi organizată în fiecare țară parteneră în următoarele luni și va fi disponibilă în următoarele limbi: română, greacă, spaniolă, lituaniană, croată și bulgară.

Invităm toți părinții singuri interesați să se înscrie în Banca de timp a proiectului ParentBank din fiecare țară. Banca de Timp este disponibilă la: https://parentbank.timebanks.org/

***
DESPRE PARENTBANK

PARENTBANK - „Enhancing the social inclusion of low income single parents” este un proiect Erasmus + Parteneriate strategice în domeniul Educației Adulților, finanțat de Comisia Europeană prin A.N.P.C.D.E.F.P. Are o durată de 2 ani (2019-2021) - Număr proiect: 2019-1-RO01-KA204-063798.

Această nouă inițiativă europeană își propune să faciliteze integrarea pe piața muncii a părinților singuri cu venituri mici, prin promovarea accesului acestora la îngrijirea copiilor și la alte servicii pe care ar putea să nu și le permită.

ParentBank este implementat în Grecia, România, Lituania, Spania, Bulgaria și Croația de următoarele organizații: Asociația Habilitas - Centru de Resurse și Formare Profesională (coordonator), KMOP - Grecia, SIF - Lituania, Asociacion Caminos - Spania, Parents’ Association Step by Step - Croația și Know and Can Association - Bulgaria.

Pentru a afla mai multe despre ParentBank vă rugăm să vizitați site-ul web: www.parentbank.eu