Finalisti. In Concurs, la cele sapte categorii de anul acesta, s-au inscris peste 150 de studenti romani din toate colturile lumii. Concurentii provin de la unviersitati de prestigiu international, precum University College Berkeley, Yale University, University of Cambridge,  Imperial College London,  dar nu numai. Lista finalistilor pentru categoriile Europa Universitar, Europa Post-Universitar, America de Nord, Romania, Erasmus si Premiul Special in Arte, plus mentiuni speciale Alte Continente este disponibila pe site-ul Galei Studentilor Romani din Strainatate accesand urmatorul link – http://www.gala.lsrs.ro/finalisti-2016/.
 
Juriul competitiei. Preselectia celor 150 de studenti, masteranzi si doctoranzi inscrisi in Concurs a fost realizata intr-o prima etapa de laureatii editiilor precedente, care au decis finalistii fiecarei categorii. Selectia finala va fi realizata de catre Marele Juriu, care anul acesta este alcatuit din: Academician Prof. Dr. Ionel Valentin Vlad, Academician Prof. Dr. Solomon Marcus,  Academician Prof. Dr. Cristian Hera, Prof. H.C. Dr. Ing. Cicerone Rotaru, Horatiu Malaele si Dr. Calin Ciofu.  
 
Castigatori. Cei mai buni studenti romani inscrisi in competitie vor fi anuntati in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate. La inceput de 2016, evenimentul va reuni peste 800 de participanti la Palatul Parlamentului, Sala C.A. Rosetti, studenti si tineri profesionisti, personalitati din mediul academic si sectorul public, din mediul de afaceri si cel neguvernamental. Totodata, la eveniment vor urca pe scena tineri artisti romani de renume international, alaturi de care invitatii si membrii Ligii vor sarbatori 7 ani de activitate a LSRS.

Gala LSRS 2016. La inceput de 2016 LSRS va anunta o noua serie de proiecte si noi beneficii dedicate comunitatii studentilor romani din afara granitelor tarii. Astfel, va invitam sa premiem impreuna excelenta academica in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate, in data de 7 ianuarie 2016 la Palatul Parlamentului. Rezervarea unui loc in sala este gratuita si se face completand formularul disponibil aici https://goo.gl/1N2oVD. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de inscrieri.
 
Pentru mai multe informatii despre evenimentul inceputului de an in societatea civila din Romania puteti accesa pagina de Facebook www.facebook.com/lsrs.romania sau website-ul Galei LSRS http://gala.lsrs.ro. 

***
CONTACT
 
Andrei Dinca
Vice-Presedinte LSRS - Comunicare
andrei.dinca@lsrs.ro
+44 753 228 4414(UK)
+40 745 885 515(Ro)
 
Andrada Dugan
Vice-Presedinte LSRS - Dezvoltare
Coordonator Concurs
andrada.dugan@fr.lsrs.ro
+40 0755 984 360
 
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.
 
LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.
Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
 
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.