Proiectul din 2015, la fel ca anul trecut, a fost desfasurat cu suportul financiar al OMV Petrom si cu aprobarea Inspectoratului Scolar Judetean Constanta. 
Personajele au promovat prin aventurile lor, asa cum o fac incepand cu anul 2013, comportamente corecte de pastrare a igienei personale, dand ocazia copiilor sa se implice direct in stabilirea castigatorului luptei dintre Zahar Ars si Dintosul, aratand Balaurului ca stiu ce sa faca pentru a se proteja de microbi.

Piesa de teatru de papusi, gandita si pusa in scena de catre echipa de voluntari a Fundatiei Baylor Marea Neagra, a fost prezentata in 2015 in fata a 1200 de copii din 12 gradinite din judetul Constanta. Pe perioada verii  alti 1200 de copii si tineri de la parcul de distractii Aqua Magic si din doua centre aflate in subordinea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta  au participat la aventurile Pompierului Zahar Ars. 

Copiii din gradinite au primit in dar pachete cu produse de igiena personala pentru a pune in aplicare ce au invatat de la Pompier. Gradinitele participante au primit inregistrarea video a piesei de teatru de papusi pentru a o putea folosi in cadrul altor activitati pe aceeasi tema. 

In vederea evaluarii impactului proiectului si pentru a incheia intr-un mod festiv activitatile a fost organizat si un concurs pe 15 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Spalatului pe Maini.  Au raspuns invitatiei de a realiza un poster inspirat din piesa de teatru “Aventurile Pompierului Zahar Ars la malul Marii” 7 grupe de copii din 5 gradinite. 

Castigatorii au fost alesi de catre echipa de voluntari care a desfasurat proiectul iar premiile au constant in puzzle-uri cu Pompierul Zahar Ars si Regina Zurluzi, jocuri educative si produse de igiena pentru toti copiii participanti. 

”Ce sa va spun despre Pompierul Zahar Ars...Ma bucur ca m-am putut implica intr-un proiect in care scenariul a fost scris de voluntari, printre ei fiind si eu, si in care am putut sa transformam mesajul Fundatiei Baylor Marea Neagra, de prevenire a transmiterii bolilor infectioase, intr-unul potrivit pentru copiii de gradinita. Practic, prin intermediul personajelor le-am comunicat ce ar trebui sa stie pentru a avea obiceiuri corecte de pastrare a igienei personale. Cel mai mult mi-a placut cand am ajuns in fata copiilor. Zambetul lor, entuziasmul cu care au sarit sa il ajute pe Pompier in lupta lui cu Dintosul, bucuria cu care au facut cunostinta la finalul piesei cu papusile, toate aceste lucruri au fost pentru mine cele mai frumoase aplauze.”- Paul Dorobat, voluntar Baylor

Fundatia Baylor Marea Neagra este singurul reprezentant al retelei BIPAI in Romania care, prin Centrul de Excelenta, furnizeaza servicii medicale si psihosociale persoanelor din regiunea Dobrogei, ce sufera de boli infectioase. Din 2001 si pana in prezent, la serviciile existente (stomatologie, boli infectioase, obstetrica-ginecologie, pneumologie, testare rapida si psihosociale) s-au adaugat planificarea familiala si serviciile primare de cardiologie.