111 Film în parteneriat cu asociația “Ana și copiii” derulează, în perioada 16-22 septembrie, proiectul cultural Film Escape, un program de educație cinematografică pentru copii. La aceste ateliere vor lua parte 30 de copii cu vârsta între 7 și 14 ani din centrele de zi ”Ana și Copiii” din București si Fundulea.
 
Prin acest tip de activități, copiii care provin din familii aflate în dificultate vor beneficia de un nou cadru de dezvoltare personală. 

“Proiectul își propune integrarea artei într-un context educațional care să stimuleze creativitatea și inventivitatea copiilor prin implicarea acestora în atelierul de educație cinematografică. Mai mult, prin proiect va fi dezvoltată colaborarea între cei 30 de copii participanți și traineri profesioniști din domeniul cinematografiei”,
a explicat președintele 111 Film, Eugen Matei Lumezianu. 
 
 
Micuții participanți vor lucra aplicat cu trainerii proiectului, abordând zone distincte din aria realizării unui film - fotografie/ imagine, regie de film, scenariu, montaj, ajungând ca până la final să creeze, sub atenta îndrumare a trainerilor, un film de animație de scurt metraj. 
 
Aceasta nu este singura acțiune a 111Film. Anul trecut, asociația a organizat același tip de ateliere pentru copiii internați în secția de oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii “Maria Sklodowska Curie”.