În contextul de piață actual, în care tinerii, profesioniștii și business-urile se uită către alternative digitale pentru a se adapta la noua realitate economică, Digital Nation demarează programele de pregătire online Generația Tech și Origins 2020, care să ajute aceste grupuri să își dezvolte competențele digitale. Cu o ofertă care include cursuri pentru începători și pentru avansați, dar și specializări tip Corporate Talent Bootcamp, pentru echipele din cadrul companiilor, organizația re-aduce pe piață un format de dezvoltare digitală la care +40,000 de români s-au înrolat deja în ultimii ani. Înscrierile sunt deschise pe site-ul digitalnation.ro.

Programarea și competențele digitale de lucru pe calculator sunt cele mai căutate specializări vara aceasta, iar 50% din aplicanții de până acum la programele online de formare în IT ale Digital Nation sunt de sex feminin. Cele mai multe înscrieri la noua serie de programe Digital Nation s-au înregistrat la cursurile de programare pentru începători Learn to Code 1 (51,7%) și la specializarea Digital Skills (23.5%), ceea ce demonstrează interesul românilor pentru oportunitățile de up-skilling în domeniul tech. În rândul aplicanților la specializările avansate în IT, tehnologiile FullStack sunt cele care au atras cel mai mare interes de până acum, de 83%. Pe o piață IT în care numărul angajaților crește cu 10% anual, dar tot nu acoperă necesarul, interesul pentru noile cursuri de digitalizare este încurajator, iar splitul demografic al cursanților din 2020 demonstrează că pentru noile generații din România IT-ul devine rapid un domeniu egalitar pentru bărbați și femei. 
 
Aflate la a treia ediție națională, programele Digital Nation vin în întâmpinarea nevoii de specializare accelerată în IT și sunt recomandate de către cursanții care le-au trecut pragul digital pentru ‘Metoda și programa predată, care te pregătește de angajare prin oameni cu experiență și multă energie pozitivă.’ Printre cursanții edițiilor trecute se numără actuali angajați la companii precum Google, Orange, SecureWorks (DELL) sau la start-up-uri românești recunoscute internațional ca TypingDNA. 

Participanții edițiilor anterioare ale programelor Digital Nation au găsit în cursurile de formare IT ale organizației o rampă de lansare în carieră și o oportunitate de acces la noi proiecte tech. Alumni Generația Tech 2019, de pildă, au lucrat în echipe online și s-au implicat în proiecte de dezvoltare locală ale partenerilor Digital Nation, precum Primăriile Municipiului Oradea, Alba Iulia și Piatra Neamț, sau în companii private ca Dolinex și Tigros. Cursurile le-au dat ocazia tinerilor să învețe aplicat ce îi așteaptă pe piața muncii, iar unii s-au și angajat ulterior la companiile partenere.

Înscrierile în ediția 2020 a programelor GENERATIA TECH si ORIGINS sunt deschise până pe 14 august 2020 pe site-ul digitalnation.ro și în rețeaua iaBilet la modulele de formare intensivă în: Digital Skills (competențe digitale), Learn To Code 1 (programare pentru începători), Learn to Code 2 (programare pentru avansați) și la cursuri de specializare accelerată în: Java și FullStack JS
 
SPECIALIZĂRI 
Programul Generația Tech se adresează începătorilor în IT de toate vârstele, care au o afinitate pentru tehnologie dar care nu au avut până în prezent oportunitatea să se formeze sau să activeze în domeniu. Cele trei specializări de anul acesta se aliniază la trendul global de re-definire a competențelor de bază în IT & digital. Programul GENERAȚIA TECH aduce specializări în:
 
Digital Skills - pentru cei care doresc să învețe și să se familiarizeze cu instrumentele esențiale pentru un job sau un business digital și lucru la distanță
Learn to Code 1 - modul destinat începătorilor care doresc să intre pe piața programării. 
Learn to Code 2 - pentru care au deja un background de bază în programare dar vor să poată dezvolta proiecte complexe, fie în companii de tech, fie în cadrul propriilor startup-uri. 

Specializările ORIGINS sunt deschise profesioniștilor care vor să folosească perioada de lucru de acasă pentru a-și dezvolta un skill nou, mai bine apreciat pe piața muncii, sau celor care doresc să schimbe direcția profesională către o ramură IT mai bine plătită. Programul ORIGINS oferă specializări accelerate în:
Java - deschis dezvoltatorilor IT care stăpânesc la nivel de bază programarea secvențială și care doresc să învețe cum se dezvoltă proiecte Java.
Fullstack JS - deschis dezvoltatorilor IT care vor să își formeze mâna în dezvoltarea proiectelor frontend și backend.

Cursurile din programele Generația Tech și Origins vor începe pe 17 august și vor avea un parcurs intensiv și accelerat de formare online, de tip gamification, care necesită o implicare de doar 4 ore / săptămână timp de 3 luni și jumătate, de pe laptop sau telefon, folosind platforme cu care tinerii sunt familiarizați deja din navigarea online. 
 
GTO Talent BootCamp pentru formarea angajaților din zona corporate 
 
Specializările Generația Tech și Origins sunt deschise și companiilor din România care caută soluții pentru re-specializarea angajaților lor, fie pentru noi joburi în firmă, fie pentru a-i pregăti pentru alte oportunități de pe piață. Cu un format online, evaluare periodică și milestones care se pot customiza pentru a sprijini obiectivele companiei, cursurile reprezintă soluții de formare rapidă a forței de muncă pentru angajatorii care încearcă să se digitalizeze și să se adapteze din mers la noul context economic. Deschiderea programelor Generația Tech și Origins către segmentul B2B vine în contextul în care doar 4% din companiile din România investesc în dezvoltarea competențelor digitale ale angajaților lor, potrivit unui studiu recent McKinsey & Company. 
 
În contextul în care România are cea mai mică pondere (56%) a tinerilor cu competențe digitale de bază din UE, potrivit Eurostat, doar 10% dintre români au competențe digitale avansate, iar țara noastră se află pe ultimul loc în Europa la capitolul digitalizare, programele Digital Nation au ca obiectiv să pregătească noua generație de specialiști calificați digital, recunoscuți pe piața muncii.


***
Digital Nation lucrează de peste 7 ani la digitalizarea forței de muncă românești. Eforturile organizației se îndreaptă către toate categoriile de public dornice de specializare sau reconversie în zona digitală. În aprilie-mai, 15% din profesorii din România s-au înscris la programul de formare în predarea online demarat de Digital Nation, iar în prezent organizația dezvoltă un program de sprijin și asistență pentru IMM-urile care doresc să tranziționeze în digital. Prin programele sale de formare accelerată, Digital Nation își propune să formeze anul acesta peste 2.000 de noi specialiști din toată țara, care se vor alătura comunității celor 40.000+ de tineri, specialiști, antreprenori și afaceri reunite deja în Digital Nation, prin programele DevAcademy, Generatia Tech 2019, IMM in Online și Profesor in Online, demarate pe plan național din 2013 până în prezent.