5 liceeni de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București au pilotat Future you, un proiect de antreprenoriat social, conceput pentru a oferi tinerilor posibilitatea să experimenteze ce înseamnă să ai un job, susținere să își aleagă domeniul în care vor să-și dezvolte cariera și acces la cursuri, resurse de învățare și teste de autoevaluare care să-i ajute să se pregătească pentru viitor. Proiectul a fost dezvoltat în cadrul competiției Gen-E 2023, desfășurată de Junior Achievement și a primit premiul Social Entrepreneurship Award din partea NN România, iar echipa Future you a reprezentat România cu acest proiect în finala globală a competiției Social Innovation Relay (SIR), concurând cu echipe din alte 8 țări.

Echipa Future You este fericită că a avut șansa să participe și să ajungă până în finala competiției JA de antreprenoriat. Am învățat foarte mult pe parcursul întregului proiect și ne-am dezvoltat ca echipă. A fost o experiență de neuitat care ne-a depășit așteptările. Am fost uimiți de rezultat și de cum a ieșit proiectul final. Am căpătat experiență într-un domeniu nou, care ne va ajuta cu siguranță și în viitor.” – Echipa Future You, Colegiul Național I. L. Caragiale București

Antreprenoriatul social și crearea unui impact în comunitate sunt elemente esențiale pentru orice business, iar prin acordarea Social Entrepreneurship Award, dar și a sesiunilor de mentorat oferite de 9 voluntari pe parcursul Incubatorului JA BizzFactoryTM, NN România susține tinerii să creeze schimbări pozitive prin proiectele gândite de ei ca răspuns la probleme actuale din comunitățile lor.

Proiectul Social Innovation Relay (SIR), derulat din anul 2014 în parteneriat cu NN la nivel european, are un puternic caracter interdisciplinar și intercultural, și le oferă liceenilor acces la experienţe practice, astfel încât să dobândească o mai bună înțelegere a conceptelor de inovare și antreprenoriat social într-un mod interactiv și practic.

Activitățile din proiect au fost desfășurate în strânsă legătură cu Gen-E, cel mai mare eveniment european de antreprenoriat dedicat tinerilor, punând accentul pe componenta de antreprenoriat social. În anul școlar 2022-2023, aproximativ 2.000 de elevi și cadre didactice din instituții de învățământ din toată țara au fost implicați în activitățile educaționale din cadrul SIR, devenind mai conștienți de problemele sociale existente în comunitate și efectele negative create.

 

***

 

Despre NN România

NN este prima companie internațională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în 1997, iar de 15 ani activează și pe segmentul pensiilor private, fiind lider pe piețele de profil. Totodată, NN s-a extins în ultimii ani și pe piața asigurărilor de sănătate și de locuință. NN are 500 de angajați și 1.600 de consultanți financiari și manageri în forța de vânzări și susține peste 2,3 milioane de clienți de asigurări și pensii, un sfert din populația activă a României, să protejeze tot ceea ce contează cel mai mult pentru ei.

Prin activitatea sa de business și investițiile în societate, NN îşi propune să genereze schimbări pozitive în viețile oamenilor, sprijinindu-i să creeze premisele unui viitor mai bun pentru ei și cei dragi lor. NN identifică soluții care răspund problemelor actuale ale societății și contribuie la implementarea acestora ori de câte ori are ocazia împreună cu parteneri din sectorul non-profit. Concret, compania susține inițiative importante care au ca scop crearea de oportunități economice pentru tineri și pentru familii defavorizate, dar şi accesul la educaţie şi servicii medicale pentru cei mai vulnerabili dintre noi. www.nn.ro

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 254.000 de elevi și studenți din 1.898 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2022, organizația a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Detalii pe www.jaromania.org