• Proiectul JA Sensul Banilor ajunge către elevii de gimnaziu, inclusiv cei din medii defavorizate, pentru al treilea an de parteneriat educațional Junior Achievement (JA) România și Asirom.
  • Vor fi disponibile pentru profesori și elevii acestora materiale learning by doing de Educație economică și financiară, pe o platformă interactivă, precum și training și consultanță gratuite.
  • La ediția din anul școlar precedent au luat parte 3.168 de elevi din mediul urban, mic urban și rural, coordonați de 75 de profesori, din 45 de instituții de învățământ, din 30 de localități din țară.

 

În anul școlar 2023-2024, alți 3.000 de elevi, inclusiv din medii defavorizate din punct de vedere economic la nivel național, vor învăța și vor lucra în echipă, sub îndrumarea cadrelor didactice, pentru a descoperi lumea finanțelor, analizând factori financiari și abordând teme precum: metode de a administra corect banii, de a economisi inteligent, de a lua cele mai bune decizii financiare și de a putea gestiona riscurile ce apar.

 

„La Asirom, credem în importanța educației financiare, în rolul esențial pe care îl are în dezvoltarea unei societăți prospere,  și suntem dedicați să susținem acest proiect. Pregătirea generațiilor viitoare în ceea ce privește educatia financiară este esențială. Ne dorim ca elevii să aibă oportunitatea de a învața de la o vârstă fragedă despre importanța gestionării responsabile a resurselor financiare, reuşind să-si formeze o  gândire economică corectă.

 

Suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de comunitate  și ne angajăm să contribuim la dezvoltarea unei societăți mai bine pregătite financiar” – Paul Zarzără, Vicepreședinte al Directoratului Asirom.

 

În același timp, copiii își vor îmbunătăți cunoștințele financiare, identificând oportunități și lucrând exerciții prin exemple practice de analizare a bugetului familiei, a resurselor în raport cu consumul și economiile, în scopul de a reuși să ia decizii optime privind finanțele proprii pentru diferite situații.

 

„Implementarea proiectului Sensul Banilor la clasă a avut un impact major asupra elevilor mei, ajutându-i în gestionarea bugetului personal, a timpului, în conducerea afacerilor mici, cu o bună eficiență pentru a-și valorifica potențialul și resursele personale. Activitățile interactive propuse și strategiile aplicate i-au ajutat să se cunoască mai bine, să socializeze și să lucreze în echipă.” – profesor coordonator clasă de gimnaziu, Școala Gimnazială Vaduri, județul Neamț

 

Mă bucur că profesorul nostru ne-a implicat în acest proiect. Am învățat lucruri noi despre cum să facem economii și am făcut progrese în lumea financiară. Aștept cu nerăbdare următoarele activități.” – elev, Școala Gimnazială Greci, județul Tulcea

 

***

 

Despre Asirom

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, cu o experiență de 30 de ani în România. Compania are o rețea națională de 140 de agenții, 1.500 de agenți activi și numeroși parteneri externi.

Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 200 de ani de experiență în domeniul financiar și lider pe piața asigurărilor, atât în Austria, cât și în Europa Centrală și de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 30 de țări și are peste 25.000 de angajați. Grupul are cel mai bun rating în indicele ATX pe piața bursieră austriacă și este, de asemenea, listat la Bursa de Valori din Praga. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.asirom.ro

 

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională, cât și pentru dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” au fost parcurse în anul școlar 2022-2023 de peste 267.000 de elevi și studenți din 1.957 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2022, organizația a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org