BUCURESTI, 7-8 martie, in fiecare zi intre orele 9:00-15:00, ActiveWatch (Agentia de Monitorizare a Presei) din Calea Plevnei nr. 98, bl. 10C, et.1, va avea loc un seminar interactiv in cadrul laboratorului media experimental Sponge, in care cercetatorii de la geo-spatial.org te vor invata mai intai cum sa-ti creezi propriul tau sistem de date si apoi cum sa asociezi informatiile cu date geospatiale, astfel incat ele sa genereze harti. 
 
Participarea este GRATUITA si necesita o inscriere AICI pentru ziua de sambata sau AICI pentru duminica. Va puteti inscrie si printr-un mail la adresa voice@thesponge.eu / 0721.474.576.
 
In Romania, din ce in ce mai multe date capata statutul de date libere. Exista foarte multe date tabelare libere (vezi data.gov.ro), dar cum ajungem sa le vedem ca date geospatiale? Cum editez datele vectoriale astfel incat sa creez o harta cu informatia de interes personal pentru proiectul meu? Cum imi creez  un set de date pornind de la zero? Unde le vizualizez si cui le pot impartasi? Vino la seminar si vei afla. 
 
Acelasi seminar va fi sustinut si sambata si duminica, iar nivelul este pentru incepatori. Participantii vor fi impartiti in doua grupe a cate 35 de persoane si pot opta pentru ziua in care doresc sa participe. Tutorialul dureaza sase ore pentru ca fiecare participant sa aiba timp individual de lucru cu trainerul.
 
Necesitati tehnice: 
Cont CartoDB - http://cartodb.com/
 
Daca esti deja pasionat si vrei sa te conectezi la comunitatea celor care promoveaza o lume digitala libera si deschisa, in care libertatea de exprimare si viata privata sunt respectate si garantate, sau daca isi suna interesant si vrei sa vezi cu ce se mananca treaba asta, urmareste articolele de pe site-ul http://thesponge.eu. Daca vrei sa contribui cu un articol pe aceasta tema, trimite-l la adresa contact@thesponge.eu si inscrie-te pe lista noastra de discutii.
 
geo-spatial.org este un portal on-line ce propune harta ca instrument universal de comunicare si inregistrare a relatiilor dintre componentele sociale (stiintifice, politice, culturale, religioase, economice) si dimensiunea lor geospatiala. 
 
Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte. Partenerii Sponge sunt Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie, ActiveWatch, Fundatia Ceata, geo-spatial.org, Asociatia pentru Tehnologie si Internet si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti.
 
Aceasta activitate este finantata prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Gasesti mai multe informatii aici.
 
 
Intra in comunitatea SPONGE: aici.
Scrie-ne: contact@thesponge.eu
Viziteaza-ne: www.thesponge.eu