Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza astazi cel de-al treilea sondaj „Tinerii romani si studiile in strainatate,” dupa cele derulate in 2010 si 2012 (www.lsrs.ro/sondaje-lsrs/). 

Grup-tinta si obiective. Sondajul se adreseaza tuturor studentilor si absolventilor romani cu experienta de studiu in strainatate. LSRS isi propune sa afle ce anume i-a determinat sa studieze in strainatate, cum evalueaza experienta lor de peste hotare si care sunt perspectivele lor profesionale pe termen mediu si lung. Cautam, totodata, sa descoperim cum se raporteaza tinerii romani din strainatate fata de intoarcerea in Romania. 
Intrebari si raspunsuri. Chestionarul cuprinde 24 de intrebari. Cu o singura exceptie, toate intrebarile contin variante de raspuns, astfel incat respondentul poate completa chestionarul in maxim 10 minute.  

Rezultate asteptate. La finalul studiului, vom afla care sunt domeniile predilecte de studiu pentru romani peste hotare, ce ii motiveaza pe acestia sa studieze in strainatate si cat de multumiti sunt de experienta lor. De asemenea, vom descoperi ce ii motiveaza si ce ii descurajeaza in legatura cu eventuala lor revenire  in tara. Nu in ultimul rand, vom afla informatii despre perspectivele profesionale si asteptarile fata de angajatorii din Romania, precum si despre principalele provocari legate de intoarcerea acasa.

Beneficiari. Rezultatele sondajului vor fi utile tinerilor din Romania care iau in considerare optiunea de a studia in strainatate. Totodata, studiul va putea fi luat in calcul de universitatile romanesti care urmaresc sa isi adapteze programele educationale la necesitatile studentilor. In ceea ce priveste piata muncii din Romania, rezultatele sondajului vor fi un bun reper pentru angajatorii care doresc sa atraga tineri cu experienta internationala de studii si care vor sa isi calibreze strategiile de recrutare tinand cont de asteptarile acestora. Nu in ultimul rand, rezultatele de anul acesta vor permite o comparatie cu datele din 2010 si 2012 si observarea evolutiei atitudinilor si caracteristicilor cheie ale tinerilor romani cu studii in strainatate. 

LSRS va prezenta rezultatele complete ale sondajului odata cu finalizarea analizei lor prin intermediul unei conferinte de presa.  
Acces la Sondaj. Sondajul poate fi gasit la urmatoarea adresa: http://www.lsrs.ro/sondaje-lsrs/.
 
***
Contact:

Maria-Magdalena Manea
Cercetare LSRS
maria.magdalena.manea@lsrs.ro
0721 515 996

Alexandra Sasu
Vicepresedinte Comunicare LSRS
alexandra.sasu@de.lsrs.ro 
0726 339 256