Asociația Techsoup invită până pe 10 octombrie 2021 învățători, elevi și profesori de la licee cu profil pedagogic și profesori de informatică și TIC din întreaga țară, să se înscrie la o nouă ediție a 2 cursuri online gratuite menite să îi sprijine în explorarea practică a educației digitale și a programării vizuale într-o abordare pedagogică intensivă și colaborativă. Înscrieri pe: www.indreptardigital.ro și www.predauviitor.ro.

Cursul online Introducere în Scratch pentru profesori de gimnaziu, sprijinit de Romanian-American Foundation, Societe Generale Global Solution Centre și Google, își propune să îi inițieze pe profesori în utilizarea la clasă a unuia dintre cele mai iubite și folosite programe gratuite de învățare a programării: Scratch, program care se regăsește dealtfel în programa școlară. Înscrieri pe Introducere în Scratch pentru profesori de gimnaziu (toamnă 2021) – Predau Viitor

Cursul online Intensiv de educație digitală pentru învățământ primar, sprijinit de Google.org și SAP România, îi așteaptă pe învățători, elevi și profesori de la licee pedagogice să descopere și să aplice activități facilitate de tehnologie încă de la ciclul primar, unde învățătorul digital poate fi un model real pentru elevii mici în lumea digitală. Înscrieri pe Intensiv de educație digitală pentru învățământ primar (toamnă 2021) – Îndreptar Digital (indreptardigital.ro)

Cele două cursuri îi pregătesc pe profesori pentru a utiliza tehnologia la clasă atât într-un context de predare online sau hibridă, cât și pentru școala față în față.

Înscrieri și absolvire

Învățătorii și profesorii se pot înscrie gratuit până pe 10 octombrie pe site-urile dedicate cursurilor online, prin crearea unui cont pe platformele: www.indreptardigital.ro (pentru învățători, elevi și profesori din licee pedagogice) și www.predauviitor.ro (pentru profesori de informatică și TIC).

Cursurile se finalizează cu realizarea unei activități la clasă. Pe durata cursurilor, participanții sunt invitați la activități de comunitate care să încurajeze colaborarea și să susțină un ritm intens al învățării. Participanții care îndeplinesc condițiile de absolvire vor primi o diplomă de absolvent la final.

Reușitele și rezultatele din cursurile online
Cursurile Asociației Techsoup din edițiile de toamnă 2020 și primăvară 2021 au fost absolvite de 3.476 de profesori, care au integrat în activitatea lor de la clasă activități de învățare facilitate de tehnologie. Astfel, 69.564 elevi din toate județele țării au beneficiat de activități educaționale interactive menite să le dezvolte competențe interdisciplinare de literație, numerație, investigație, creativitate, lucru în echipă, gândire critică și computațională.

Acceleratorul Predau Viitor 2021
În plus, absolvenții profesori de informatică și TIC ai cursurilor #Techsoup au fost invitați să se înscrie la Accelerator Predau Viitor construit într-o nouă formulă: o experiență de învățare online care se derulează pe parcursul unui întreg an școlar și care și-a propus să aducă practici de inovație și dezvoltare de produse IT direct în ora de informatică sau la cluburile extracurriculare din școli.

Acceleratorul este un antrenament pentru inovație extrem de necesar pentru viitorul elevilor, și conține inclusiv un curs de dezvoltare de produse IT creat împreună cu George Diță, fondator WiseUp.

Acceleratorul Predau Viitor cuprinde și întâlniri online periodice și discuții exclusive cu lideri din industria locală de IT pentru profesori și elevi pe perioada activității și transferului la clasă ale metodei, care să aducă și mai aproape de clasă realitatea dezvoltării de produse pe toată perioada experienței de învățare;

***
Despre Asociația Techsoup
Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, elevi și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.