Sâmbătă și duminică, 14 – 15 septembrie, de la ora 11:00, Unteatru de copii învită publicul tânăr și foarte tânăr din București la spectacolul „S. O. S. Dispar poveștile”. Spectacolul produs de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă se va desfășura în ambele zile la sediul unteatru (Sfinții Apostoli 44) și este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani. 
 
Într-o bună zi, cuvintele tipărite din poveștile Frumoasa din pădurea adormită, Scufița Roșie, Albă ca Zăpada și cei 7 pitici, Harap Alb, Mica Sirenă, Crăiasa Zăpezii se evaporă, lăsând în urmă pagini întregi goale. Ce anume le face să dispară? Și cum poate Mara, o fetiță de 7 ani, din București, să le salveze?...Păduri întregi tăiate. Ape invadate de plastic. Încălzirea globală. Prin mici gesturi și acțiuni concrete – în direcția protecției și salvării mediului înconjurător – Mara redă speranța și readuce cuvintele înapoi, în paginile cărților de povești.
 
Prin forța exemplului și oferind o experiență inedită copilului-spectator - varianta unei lumi în care personajele și poveștile dispar, ca o consecință a acțiunilor umane asupra mediului înconjurător -, S. O. S. Dispar poveșile își propune să ofere micilor spectatori șansa înțelegerii unor aspecte pe cât de grave și de acute ale vieții lor de zi cu zi, pe atât de direct legate de existența fiecăruia dintre ei. Oricare dintre copiii-spectatori devine direct implicat în firul desfășurării subiectului abordat, empatizând cu situațiile și personajele spectacolului. La final, micii spectatori conștientizează faptul că ei înșiși sunt o parte activă în procesul de protecție a mediului. 

Spectacol scris și regizat de Oana Răsuceanu
Cu: Lavinia Pele, Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu
Decor & Costume: Anca Lazăr
Muzica: Petre Ancuța
Producător: Eugen Matei Lumezianu
 
Bilete l Despre spectacol 

Rezervari: rezervari@unteatru.ro l contact@unteatru.ro sau sms la telefon 0721 268 516 (nume, data, numar de locuri)
 
„S.O.S. Dispar poveștile” face parte din seria de spectacole prezentate în proiectul cultural și educativ Unteatru de copii, derulat de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă și unteatru - un concept inedit și original în peisajul teatral bucureștean, care cuprinde producții teatrale dedicate publicului tânăr și foarte tânăr din București.
 
Unteatru de copii este susținut de Renovatio Trading. 
 
Unteatru și Asociația Culturală pentru Educație prin Artă mulțumesc partenerilor media Unteatru de copii: Agenda Culturala pentru Copii, Agerpres, Bookhub, centruldeparenting.ro, feeder.ro, Hotnews, Iqool, mamaareblog.blogspot.com, mamide2.com, MovieNews, Observatorul cultural, sfatulparintilor.ro, solonaria.ro, Spark news, pauldutu.eu, ProTV online, Radio Europa Liberă România, Radar Media, RADOR, Revista Zeppelin, Qbebe, SuntParinte.ro, Zile și Nopți București.
 

*unteatru este un proiect cultural independent
rezultat din dorinţa înfiinţării unui spaţiu dedicat activităţilor artistice. Creat în 2010, unteatru nu serveşte scopurilor comerciale, nu se supune conceptului de teatru comercial. El funcţionează ca vitrină în care produsul cultural devine exponat iar spectatorul vizitator, un teatru gazdă care îşi doreşte vizibilitatea şi promovarea tânărului artist pentru care pătrunderea într-un sistem este foarte dificilă.

*Asociația Culturală de Educație prin Artă (ACEA)
a fost fondată în 2015, cu scopul de a dezvolta proiecte pentru educarea publicului de film și de teatru și atragerea de noi publicuri către zona artelor din România.