Fundația Upper Education organizează cea de-a V-a ediție a concursurilor gratuite de matematică Upper.School și Upper.Kids, la care sunt așteptați să participe elevi din clasele II-VIII. Concursurile se desfășoară exclusiv online, au un nivel de dificultate mediu-avansat și reprezintă o oportunitate a elevilor pasionați de matematică de a-și demonstra abilitățile și de a-și depăși limitele.

Fundația Upper Education organizează anual concursuri online gratuite pentru elevii care îndrăgesc matematica, unde problemele sunt provocatoare și interesante, fiind propuse de unii dintre cei mai buni profesori din țară. Concursurile se desfășoară în mai multe etape și testează atât competențele din curricula școlară, cât și logica și perspicacitatea.

Concursurile Upper.School și Upper.Kids oferă copiilor provocări prin care să-și testeze abilitățile dobândite, dar și o oportunitate de dezvoltare a competențelor matematice, a raționamentului și a creativității. Mai mult de atât, elevii participanți vor primi, odată cu afișarea rezultatelor la concurs, și recomandări pentru îmbunătățirea competențelor și performanțelor matematice.
Aceste competiții pregătesc elevii pentru ritmul alert și pentru nivelul ridicat al olimpiadelor și concursurilor și oferă o ocazie excepțională de a-și testa cunoștințele și abilitățile, dar și de a se compara cu alți elevi cu care împărtășesc aceleași pasiuni.

Anul trecut, peste 8000 de elevi au participat la competițiile organizate de Fundația Upper Education. Mulți dintre ei ne-au transmis impresiile lor după finalizarea concursului și dorim pe această cale să le mulțumim tuturor celor care și-au dedicat timp studiului și au avut curajul de a intra într-o competiție de nivel mediu-avansat.
 
“Mi-au plăcut problemele și ca am terminat mai repede. :) Nu au fost nici prea grele, nici prea ușoare, nici de rezolvat mecanic. De logică, de cunoștințe, numai bune de prima etapă. Felicitări autorilor și mulțumiri organizatorilor!” ne-a spus Iancu-Ioan S. din Cluj.
 
David C., din Suceava ne spune: “Cele două etape au fost experiențe plăcute, incitante, care mi-au crescut dorința de a fi cât mai bun la matematică. Etapa a doua a fost un pic mai dificilă. Platforma a funcționat ok. Abia aștept rezultatul etapei a doua și desigur clasamentul final. Promit că voi participa și anul următor. Să ne întâlnim sănătoși!”

Concursurile se desfășoară în două categorii, iar înscrierea și participarea sunt complet gratuite.

Concursul Upper.Kids (de la clasa a II-a până la clasa a IV-a) are două etape (26 noiembrie 2022 și 4 martie 2023) în care elevii vor avea de rezolvat câte 16 probleme în 2 ore, pentru fiecare dintre etape.

Concursul Upper.School (de la clasa a V-a până la clasa a VIII-a) are trei etape de nivel mediu-avansat (10 noiembrie 2022, 26 ianuarie 2023 și 12 martie 2023). Pentru prima etapă, elevii vor avea de rezolvat 16 probleme de tip grilă, nivelul de dificultate fiind similar primei etape a Olimpiadei de Matematică (etapa locală). La cea de-a doua etapă, vor trebui să rezolve 16 probleme cu răspuns numeric, iar nivelul de dificultate va fi similar celei de a doua etape a Olimpiadei de Matematică (etapa județeană). Elevii care se califică la etapa finală vor avea de rezolvat 4 probleme cu redactare, iar formatul și nivelul de dificultate vor fi similare etapei naționale a Olimpiadei de Matematică.

Desigur, ca la orice concurs important, există și premii. Anul trecut, valoarea totală a premiilor a depășit 7000 RON, iar elevii premiați au avut ocazia de a participa gratuit la un program intensiv de pregătire pentru etapa națională a Olimpiadei de Matematică. Anul acesta, premiile vor consta în medalii și vouchere de acces la cea mai mare platformă de cursuri online predate de profesori de top - Biblioteca Digitală Upper.School, locul unde elevii pot accesa peste 2500 de cursuri de matematică, fizică, informatică, chimie, lingvistică și astronomie. De asemenea, la finalul concursului vor fi oferite medalii și invitații de participare gratuită în programul intensiv de pregătire pentru etapa națională a olimpiadei.

Dacă vrei să participi alături de cei mai isteți elevi la concursurile Upper.School sau Upper.School Kids te poți înscrie dând click aici. Fundația Upper Education, prin concursurile pe care le organizează, deschide calea spre dorința de a fi mai buni și de a ști mai mult, spre mentalitatea de campioni a viitorilor lideri.

***

Despre Fundația Upper Education


Fundația Upper Education este o inițiativă educațională lansată în octombrie 2018, care își propune să sprijine elevii talentați din România ce își doresc să facă performanță în materiile exacte. Anual, Fundația organizează programe gratuite de pregătire pentru competiții internaționale de matematică, organizează concursuri gratuite la nivel național și este organizator local al unor concursuri internaționale individuale sau pe echipe. În fiecare an, Fundația premiază olimpicii naționali la matematică și susține pregătirea copiilor ambițioși prin invitații de participare gratuită în programele de pregătire de nivel avansat. Mai multe detalii puteți afla pe: https://fundatia.upper.school/.