BUCURESTI, vineri 13 martie, incepand cu ora 14:00 la Impact Hub, sala San Francisco: str. Halelor nr. 5, va avea loc un workshop in limba engleza cu speakeri internationali, unde se va vorbi despre avantajele noului program de domenii (gTLD) lansat de ICANN si despre bune practici legate de managementul organismelor care administreaza domeniile de tara ccTLD (country code top level domain name).
 
Programul complet al workshop-ului este disponibil AICI. Inregistrarea este gratuita, dar locurile sunt limitate. Pentru inscriere va rugam sa ne trimiteti un email de confirmare la adresa matei.vasile@apti.ro sau va puteti inscrie direct AICI.
 
Pe langa domeniile generice de tipul .com, .org, noul program de domenii generice (new gTLD) va contine si domenii de genul .berlin, .ventures, .hotel, .car, .sport. Domeniile de tara (ccTLD) sunt cele alocate unei tari: .uk, .fr, .ro.
 
Mai multe informatii despre ce sunt .com, .org, .net, .us, .de, nl, .se, .ir, .ru puteti citi pe site-ul TheSponge, in cadrul rubricii Topic of the month unde am abordat tema Guvernantei Internetului printr-o serie de articole introductive.
 
Asociatia pentru Tehnologie si Internet  este o asociatie nonguvernamentala formata din persoane fizice implicate in Internetul romanesc, care isi propune sustinerea si promovarea unei lumi digitale libere si deschise, prin respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Un Internet liber este un mediu in care libertatea de exprimare si viata privata sunt respectate si garantate. O lume digitala deschisa reprezinta o garantie a accesului legal si sigur la beneficiile aduse de tehnologia informatiei.
 
Sponge este un laborator media experimental care conecteaza organizatii din domeniul media, tehnologia informatiei si a transparentei. Experimentam cu noi unelte digitale de eliberare a informatiei de interes public. Promovam informatia libera, relevanta si verificabila sub forma de articole sau aplicatii. Organizam ateliere, hacatoane, cursuri si conferinte. Partenerii Sponge sunt CRJI, Active Watch, Ceata, Geo-spatial, ApTI si Facultatea de Stiinte Politice - Universitatea Bucuresti. 
 
Aceasta activitate este finantata in cadrul proiectului „Sponge - conectarea retelelor si comunitatilor de inovatori din domeniul media, tehnologia informatiei si a comunicarii”. Pentru perioada aprilie 2014 – martie 2015, proiectul beneficiaza de o finantare in valoare de 74 163 de euro prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org
  
 
Intra in comunitatea SPONGE: aici.
Scrie-ne: contact@thesponge.eu
Viziteaza-ne: www.thesponge.eu