Evenimentul este organizat de Asociatia 7x7 pentru Educatie impreuna cu Asociatia Deschide Inima si Fundatia Te Aud Romania si va avea loc sambata, 16 mai 2015, incepand cu ora 09:30, la hotelul Best Western Bucovina – sala Mesteacanul,Gura Humorului. Profesorii vor primi la final un certificat de participare semnat de invitatul nostru si vor putea sa-si achizitioneze si cartea ce sta la baza evenimentului. 
 
Evenimentul se adreseaza tuturor dascalilor ce constientizeaza ca simpla transmitere de informatii nu mai este suficienta, debutantilor ce se intreaba daca pierderea propriei identitatii si a personalitatii este calea spre o cariera de succes si chiar studentilor care doresc sa stie cum sa devina dascali autentici.
 
Duncan Foord, Autorul cartii The Developing Teacher publicata de DELTA Publishing in 2009, invata si antreneaza profesori de peste 30 de ani, in Spania, UK, Franta si Republica Ceha, sustinand frecvent conferinte, in special in domenii ce tin de dezvoltarea profesorilor, leadership si management in ELT ( English Language Teaching). In ceea ce priveste primul sau workshop in Romania, acesta ne declara: “Ne dezvoltam ca profesori odata cu lumea din jurul nostru. Sunt incantat ca pot avea sansa de a lucra pentru prima data cu colegii romani si sunt nerabdator sa descopar provocarile cu care se confrunta acestia in sistem. Imi doresc sa ofer un cadru de reflectie potrivit pentru gasirea unor raspunsuri cat mai clare pentru problemele intampinate, uneori, zi de zi.”
 
Evenimentul este organizat la initiativa dnei Cristina Pupaza, profesor de engleza cu peste 30 de ani experienta si in acelasi timp Presedinte al Asociatiei 7x7 pentru Educatie. „Pentru a crea o comunitate de formatori eficienti in educatie e nevoie de cel putin 7x7 dascali  dornici sa devina agenti activi in  propria lor cariera,  constienti de nevoia de a incepe schimbarea cu ei insisi si increzatori in propriile abilitati de a se dezvolta  si de a-i inspira si pe altii s-o faca, folosind ca model activitatile practice sugerate de Duncan Foord in cartea sa cu titlul sugestiv " The Developing Teacher", un manual ideal pentru dascalii ocupati, dar preocupati de propria lor dezvoltare profesionala.’’ ne spune aceasta. 
 
Aflat la prima editie, workshop-ul isi propune sa puna bazele unei comunitati focusate pe o dezvoltare continua a educatiei in scolile romanesti. ”Educatia este cruciala in dezvoltarea comunitatii din jurul nostru, a societatii in care traim. Venirea lui Duncan Ford in Romania pentru prima data, reprezinta o oportunitate extraordinara pentru dezvoltarea profesionala a formatorilor din mediul educational romanesc si suntem mandri ca am reusit sa punem umarul la realizarea acestui eveniment.” declara Gabriela Popescu – fondator Fundatia Te Aud Romania. 
 
Inscrierile se pot face pe adresa www.7x7edu.com, iar accesul in sala va fi pe baza de invitatie in valoare de 50 de lei.
 
Eveniment organizat de Asocatia 7x7 pentru Educatie impreuna cu Asociatia Deschide Inima si Fundatia Te Aud Romania.
 
Sponsor eveniment: Tipografia Smart, Fundatia Te Aud Romania
 
***
Despre Asocitia 7x7 pentru Educatie
Scopul Asociatiei 7×7 pentru Educatie este sa contribuie la constituirea unei comunitati de oameni eficienti si de formatori de opinie in educatie, la granita dintre scoli si ONG-uri. 7×7 inseamna 7 membrii fondatori care lucreaza 7 zile pe saptamana, atat online cat si fata-in-fata, pentru construirea unei comunitati de invatare formata din copii si adulti (familii intregi, daca este posibil), interesate in domeniul educatiei bazate pe valori.
 
Despre Fundatia Te Aud Romania
Fundatia Te Aud Romania a fost infiintata la finele anului 2014, avand drept scop sprijinirea, imbunatatirea conditiilor de viata a copiilor si tinerilor defavorizati, sustinerea si promovarea tinerilor talentati in diverse domenii, sprijinirea si promovarea sportului. Viziunea Fundatiei este de a-I oferi sansa fiecarui copil din Romania de a fi cea mai buna versiune a sa. Misiunea Fundatiei se bazeaza pe mediu educational imbunatatit, auto-cunoastere si dezvoltare personala.
 
Despre Asociatia Deschide Inima - Invata sa traiesti
Nu este deajuns sa investim in lucruri, investim in generatiile viitoare. Subiectul actiunii asociatiei Deschide Inima este omul. Valorile pe care le promoveaza sunt relatiile umane, comunicarea si responsabilitatea. Am fondat Deschide Inima, ca fiind atelierul de reconfigurare a caracterelor noastre si a celor din jurScopul asociatiei este de a promova in formele cele mai potrivite si mai eficiente, principiile morale de munca si viata si de a naste noi valori spirituale. In 2012 Asociatia Deschide Inima a incheiat un parteneriat cu Fundatia ProPrietenia Arad si Friendship Fundation UK, ce are ca scop  promovarea actiunilor de prevenire a traficului de persoane. Nu mai ramane decat un singur lucru: Invata sa traiesti!