Escape Room - o idee care a prins amploare si in Romania, cu precadere in Bucuresti, reprezinta un joc de echipa in care participantii trebuie sa evadeze dintr-o camera, lucrand impreuna pentru solutionarea unui mister. 
 
Maratonul Copilariei adapteaza “escape room”(Jocuri de evadare dintr-o incapere) pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 9 si 14 ani, printr-un  traseu pe care acestia trebuie sa-l parcurga pentru a indeplini premizele povestii. Pentru prima echipa, propunem participantilor povestea a 2 planete, care sunt pe cale de a fi distruse, insa pot fi salvate de echipe de “exploratori"daca vor reusi sa descifreze solutia ascunsa in pergamentele primite. 
 
La finalul “expeditiei”, “exploratorii” sunt asteptati de o echipa de “cercetatori” care vor folosi indiciile primite pentru a salva planetele. Pe parcursul jocului, echipele vor interactiona si vor negocia, avand posibilitatea de a se ajuta reciproc. 
 
Scopul atelierelor este de a ajuta copiii sa colaboreze intr-un mod distractiv, fiind si o foarte buna posibilitate de a aprofunda concepte educationale din arii diverse: matematica, stiinte sociale, fizica, literatura, arta etc. 

Proiectul are si o latura sociala, cel putin jumatate dintre participanti vor fi copii din centrele de plasament din Bucurest, scopul fiind sa ii implice pe copii in activitati de colaborare, cooperare si comunicare, cat si de adaptare in medii sociale diverse, cu rolul de a atenua efectele negative ale situatiei familiale asupra psihicului lor si increderii de sine.
 
Pot participa toti copiii care se incadreaza in categoria de varsta mai sus mentionata, intrarea fiind libera. 
 
In faza initiala, atelierele vor avea loc in fiecare weekend din luna martie incepand cu 7-8 martie intre orele 9-14 la Impact Hub, un spatiu vesel destinat initiativelor antreprenoriale.

Pentru mai multe detalii si inscrieri: madalinapetruta.neculau@bcr.ro, ralucamaria.gavanescu@bcr.ro, bianca.sava@atelierul-de-zambete.ro si corina.cobzacu@atelierul-de-zambete.ro.