Evenimentul este organizat in Romania cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale (MEN), Unitatii Executive pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) si a Asociatiei Ambient Assisted Living (AAL), in cadrul Forumului Ambient Assisted Living (AAL) 2014, desfasurat in perioada 9-12 septembrie la Bucuresti.

Desfasurare. Evenimentul C.A.E.S.A.R. Young Researchers’ Workshop va reuni antreprenori de succes si experti consacrati din diferite domenii (cercetare, inovatie, tehnologie, ingrijirea persoanelor varstnice, marketing), investitori si tineri cercetatori. 

De-a lungul celor doua zile de eveniment, prin proiecte ce adreseaza rolul tehnologiei in sporirea calitatii vietii persoanelor in varsta, participantii vor fi invitati sa raspunda la provocari precum: rolul tehnologiei in viata sociala si sanatatea mintala a varstnicilor, in asigurarea de asistenta medicala pentru varstnici si in asigurarea incluziunii sociale a varstnicilor.

Obiective. Evenimentul C.A.E.S.A.R. Young Researchers’ Workshop are scopul de a identifica solutii practice pentru ameliorarea calitatii vietii persoanelor varstnice, identificarea, sprijinirea si dezvoltarea de proiecte specifice ce vor contribui la dezvoltarea si sustinerea ingrijirii persoanelor varstnice, a familiilor acestora si organizatiilor dedicate si dezvoltarea unei retele de colaborare intre antreprenori si tinerii cercetatori din Europa. 

Inscrieri. Tineri din toata Europa interesati de cercetare in domeniile enumerate mai sus sau in domenii conexe si care doresc sa participe la eveniment sunt invitati sa se inscrie la http://www.aalforum.eu/young-researchers-workshop/ pana in data de 22 august 2014. De asemenea, cei care cunosc tineri cu experienta relevanta in domeniu sunt rugati sa ii recomande prin formularul de recomandare disponibil aici: http://goo.gl/YgsQqd

Pentru mai multe detalii despre C.A.E.S.A.R. Young Researchers’ Workshop, dar si despre Forumul AAL, va invitam sa consultati pagina http://www.caesar-romania.eu/yrw si http://www.aalforum.eu/programme.
 
 
 
CONTACT
 
 
Oana FRANT
Coordonator Proiect
Vicepresedinte Relatii Externe
oana.frant@lsrs.ro
+40 726 712 223
Andrei DINCA
Vicepresedinte Adjunct Comunicare
andrei.dinca@lsrs.ro
+40 745 885 515
 
 
 
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta, care ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara. Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. 
 
Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani (C.A.E.S.A.R.) este un laborator de idei ce reuneste specialisti romani din tara si din strainatate, cu pregatire academica la nivel inalt si rezultate remarcabile in domeniul lor de activitate.  Scopul C.A.E.S.A.R. este sa coaguleze comunitatea expertilor romani intr-un proiect comun si de lunga durata care vizeaza dezvoltarea sustenabila a Romaniei. C.A.E.S.A.R. este un cadru de afirmare pentru tinerii cercetatori, un spatiu de recunoastere pentru specialistii romani din tara si de peste hotare, si o platforma de cunoastere in domeniile prioritare pentru viitorul Romaniei.