Mai sunt 2 saptamani in care te poti inscrie la Certified Sustainability (CSR) Practitioner Training (28-29 mai 2014), iar daca esti membru intr-o organizatie care a inscris cel putin un proiect in competitie, de-a lungul celor XII editii, beneficiezi de reducere.

 
Prin intermediul acestui training, specialistii de CSR, Corporate Affairs, comunicare, marketing sau manageri pot deveni profesionisti CSR certificati. La finalul training-ului participantii vor realiza o lucrare pentru a obtine certificarea internationala de la Institute of Environmental Management & Assessment (IEMA).

"The CSR Agency recunoaste importanta dezvoltarii know-how-ului de CSR si la nivelul societatii civile – actor principal in lupta pentru Sustenabilitate. Avand in vedere parteneriatul cu Fundatia Galei Societatii Civile, am decis sa acordam o reducere de 10% din costul training-ului oricarui reprezentant al unui ONG care a inscris un proiect in competitia Galei Societatii Civile." (Dragoș Tuță, Fondator si Managing Partner - The CSR Agency).

Reprezentantii ONG-urilor pot beneficia de aceasta reducere utilizand codul "Training4556" in momentul inscrierii pana la data limita de 20 mai 2014.
Sectorul asociativ este un stakeholder important pentru companii si pot influenta pozitiv strategia de CSR a acestora. ONG-urile pot ajuta companiile sa faca trecerea de la actiuni filantropice si sponsorizari spre programe strategice, care sa contribuie la reducerea impactului negativ al business-ului asupra societatii si mediului.
 
Pe de alta parte, ONG-urile propun companiilor proiecte pentru finantare si este important sa inteleaga cum pot dezvolta propuneri care sa se plieze pe core business-ul companiilor si care sa ajute companiile sa-si atinga obiectivele de CSR si sustenabilitate. Astfel, relatia dintre un ONG si o companie va avea beneficii de ambele parti si se vor evita riscurile legate de greenwashing.

“Trainingul mi-a dat niste instrumente utile in relatia cu posibilii finantatori de proiecte, in ideea de a scrie proiecte si a le trimite spre aprobare unor companii care au legatura cu tipul de activitate al asociatiei noastre”
(Roxana Șunică, Marketing Manager, Recolamp – participant editia I).
 
17 profesionisti din Romania au devenit specialisti de CSR certificati
Ca urmare a participarii la prima editie a trainingul “Certified Sustainability (CSR) Practitioner”, care a avut loc in perioada 26-27 februarie 2014, 17 profesionisti din Romania au devenit specialisti de CSR certificati, recunoscuti de catre IEMA (Institute of Environmental Management and Assesment).

Intra pe website-ul The CSR Agency si cunoaste-i pe cei 17 profesionisti: www.thecsragency.ro