Luna aceasta, pe 13 februarie, 13 cu atitudine se muta la vechea gradina de vara a Clujului, Casa Boema (str. Iuliu Maniu, nr. 34), unde va avea loc, de la ora 19.00, concertul caritabil „Dare To Care”, sustinut de catre Ada Milea, Cristi Rigman, Anca Hanu si Bobo Burlacianu. Onorariile artistilor si fondurile stranse in cadrul acestui eveniment vor fi directionate catre Asociatia Little People si catre achizitionarea de laptopuri Braille, pentru copiii cu deficiente de vedere.

Pretul biletului este de 50 lei si reprezinta donatia si generozitatea fiecarui participant. Biletele pot fi achizitionate din locatia Catwalk by Ramona Mindru (Str. Mihai Eminescu, nr. 13) sau in ziua concertului, direct, de la intrare.

"Una din pierderile cel mai acut simtite de societatea moderna este aceea a sentimentului apartenentei la comunitate. Tindem sa ne imaginam ca pe vremuri exista un grad de buna vecinatate care a ajuns sa fie inlocuit de un anonimat nemilos, in care oamenii cauta sa interactioneze unii cu altii in primul rand in scopuri restrictive, individualiste: pentru castig financiar, avansare pe scara sociala sau iubire romantica. Haideti sa depasim prejudecatile legate de ziua de 13 si sa abordam acest numar cu altfel de atitudine! Frumusetea adevarata vine din interior si gesturile care noua ne par a fi mici, pentru altii pot fi adevarate miracole!”, afirma Ramona Mindru, initiatoarea campaniei „13 cu atitudine”. 

Printre partenerii evenimentului se numara: Casa Boema, TVR Cluj, Asociatia Derzelas, Asociatia Femeilor de Afaceri Cluj, „13 cu atitudine”.

La finalul anului trecut, campania „13 cu atitudine” a fost premiata de catre Asociatia pentru Relatii Comunitare (ARC) si Camera de Comert Americana in Romania (AmCham), in cadrul Galei Oameni pentru Oameni, care premiaza anual actele filantropice care au cel mai mare impact in comunitate.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment si despre proiectele Campaniei ,,13 cu atitudine” va rugam contactati: Ramona Mindru, e-mail: mindru_ramona@yahoo.com,  tel: 0746 324 291.

###
Despre Campania „13 cu atitudine”
: a fost initiata pe 13 martie 2014, de catre Salonul Catwalk by Ramona Mindru. Mecanismul campaniei presupune ca toate veniturile incasate in ziua de 13 a fiecarei luni sa fie redirectionate catre copii aflati in dificultate. In aceasta zi „speciala”, serviciile din cadrul Salonului nu au valoare fixa, fiecare poate contribui cu cat doreste pentru cauza copiilor bolnavi. Lunar, incasarile zilei de 13 – aproximativ 4.500 de lei pe luna – merg, asadar, catre o cauza importanta din comunitatea locala. 

Despre Asociatia Dezelas: In decembrie 2014, in colaborare cu Consiliul Studentilor al Facultatii de Litere a organizat un concert caritabil de colinde si o expozitie cu vanzare de obiecte handmade pentru Silviu Rosu, un tanar cu deficiente de vedere, student al Facultatii de Litere, anul 2, sectia Romana-Engleza.  Cu banii obtinuti in urma vanzarii de bilete si obiecte handmade, pentru Silviu s-a achizitionat un laptop asistiv Braille care va facilita incluziunea socio-profesionala a tanarului,  aceasta reprezentand totodata si obiectivul principal al asociatiei. Asociatia Derzelas doreste prin actiunile sale sa-i sprijine si pe ceilalti tineri cu deficiente de vedere, studenti ai Facultatii de Litere. Astfel, prin concertul caritabil „Dare to care”, se doreste strangerea de fonduri pentru achizitionarea altor trei laptop-uri asistive – Braille, pentru Lazar Marius (anul 2, Literatura comparata-Franceza), Bavaleta Elena (anul 2, Spaniola-Franceza), Velecico Valentin (anul 2, Franceza-Engleza), a declarat Liana Salcudean, presedintele Asociatiei Derzelas. 

Despre Asociatia Little People Romania: Cu o experienta de peste 19 ani in programe de suport psihosocial, asociatia ofera o serie de servicii de inalta calitate, evenimente complexe pentru tinerii supravietuitori de cancer, profesionalism in coordonarea voluntarilor, sprijin material al sectiilor din spital, grija si implicare constanta din partea unei echipe dedicate. Programul de suport al pacientilor a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a interventiilor psiho-sociale oferite in sprijinul copiilor si tinerilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora. Dorim ca acest program sa devina o parte integranta a strategiei de tratament in unitatile de oncopediatrie din Romania, fiind deja implementat cu succes in 8 sectii de oncopediatrie din tara, din 5 orase: Cluj, Bucuresti, Timisoara, Iasi si Targu-Mures. Incepand cu luna februarie 2013, activitatea asociatiei s-a extins si in doua centre de oncopediatrie din Chisinau, Republica Moldova. In 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul Temerarii - comunitatea adolescentilor romani, care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 400 de membri din 123 de localitati, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociatia Little People ofera suport atat tinerilor care au finalizat tratamentul cat si fratilor si surorilor acestora, asigurand sustinere reciproca si facilitand reintegrarea lor reusita in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament. Grupul pune la dispozitia membrilor oportunitati de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare in cariera, precum si o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabara de Vara Temerarii si Gala de Craciun. Acest lucru le ofera un puternic sentiment de apartenenta si suport real din partea unor tineri care au trecut prin aceeasi experienta ca si ei.

 Mai multe detalii: www.thelittlepeople.ro sau https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania

Despre locatia evenimentului: Un loc boem care leaga voia buna cu dragostea de frumos si respectul pentru gustarile, mancarea selectata si recomandata cu iubire. Deliciile culinare servite in atmosfera bleu gotica iti aduc zambetul pe buze, iar prezenta focului in semineu iti incalzeste fizicul si psihicul pe masura ce savurezi "licorile aromate si mixate de maiestri culinari”. Mai multe detalii: https://www.facebook.com/CasaBoemaCluj