Fundația Comunitară București organizează a cincea ediție Swimathon București, un eveniment de strângere de fonduri ce susține anul acesta 23 de ONG-uri și grupuri de inițiativă. 
 
Peste 300 de oameni vor înota sâmbătă, 8 iulie, la bazinul Dinamo, de la 09:00 la 16:00. Aceștia nu sunt sportivi profesioniști, ci oameni obișnuiți, de toate vârstele, care își doresc să susțină un proiect în care cred. Alături de ei vor fi susținători și donatori, iar intrarea la eveniment este liberă. 
 
„E ca și când ai împușca doi iepuri dintr-o lovitură; ambele acțiuni - înotul și „adunarea de fonduri” - sunt sporturi complexe. Înotul pune în mișcare toți mușchii corpului, fundraisingul îi pune în mișcare pe cei ai creierului. Mă entuziasmează faptul că, pe lângă rezultatul imediat al plății grădiniței pentru 15 copii, vom avea și un rezultat pozitiv pe termen lung: unor copii li se va schimba viața”, ne spune Flaviana Rotaru, înotător în echipa Rotas2. 
 
Echipele de înotători și-au propus să strângă peste 330.000 de lei pentru cele 23 de proiecte înscrise. Până acum, 1.500 de donatori au strâns mai mult de 226.000 de lei. Donații se pot face la bazin în timpul evenimentului sau până la 31 iulie, online pe platforma swimathonbucuresti.ro. 
 
„Ștefan are 5 ani. Din proprie inițiativă, și-a donat toată pușculița, adică 23 de lei și 70 de bani. Ca să obținem donații, mai scriu pe Facebook, pe Whats App sau țin legătura cu oamenii cu care m-am întâlnit. Și am mai obținut cinci brățări, pe care vrem să le licităm. Vorbim cu entuziasm cu toți cunoscuții,” declară mama lui.
 
Pentru ce proiecte strâng bucureștenii bani:
Facultate de Realitate – Educație pentru tineri antreprenori (The Entrepreneurship Academy)
Serviciul de Asistenţă în Advocacy – Antrenament civic (CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică)
Caravana 07ALAPTARE – Educație pentru părinți, viitori părinți și cadre medicale (Asociația 07Alăptare)
Centru de Excelență în Educație pentru copii din familii aflate în dificultate – Educație pentru copii (Asociația „Ana și copiii”)
Colectiv înoată pentru Mihai – Recuperare fizică (Asociația Colectiv GTG 3010)
Clubul de Educație Alternativă – Educație pentru copii (Policy Center for Roma and Minorities)
Diagnostic genetic pentru Dravet - teste genetice pentru confirmarea diagnosticului de sindrom Dravet, o formă rară și incurabilă de epilepsie. (Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare)
Facem valuri împotriva cancerului – Lupta pentru sănătate (Asociația Little People)
GROW Summer Camp – Educație care schimbă vieți (Asociația Școala de Valori)
Incubatorul științelor altfel – Școala altfel în fiecare zi (Centrul de Evaluare si Analize Educaționale)
Joaca la greu pentru copii diagnosticați cu cancer – Tabără pentru copilărie (MagiCAMP)
15 copii în grădiniță - Educație și o masă caldă pentru copii (Asociația Rotas)
Învăț călătorind – Activități recreative (Asociaţia Învingem Autismul)
MS Kids retreat – Întâlnire între copiii cu scleroză multiplă (SM) din România. (APAN)
Oferă un zâmbet sănătos –  Tratament stomatologic pentru 10 copii (grup de inițiativă pentru Organizația Umanitară Concordia)
Plantăm fapte bune în România -  Ințiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat (Asociația EcoAssist)
Sens pentru viață – O șansă la independență pentru tinerii cu surdocecitate, în atelierele de tipografie (Fundația Sense Internațional România)
Summer up! Depășim bariere! - Tabăra de suport pentru părinți, frați și copii cu autism! (Fundația Romanian Angel Appeal)
Swim for Showers – Lupta pentru demnitate (CARUSEL)
Traineri cu sindrom Down pentru sportivi cu sindrom Down – Modele pentru alți sportivi cu dizabilități (Special Olympics România)
Transport adaptat pentru acces în scaun rulant la educație și servicii – Participare în comunitate (AJIMSPH)
RO@Debate Worlds – Dezbateri academice (Asociația Română pentru Gândire, Oratorie și Retorică)
Înotăm pentru Swimathon! (Fundația Comunitară București)
 
Sponsor principal: Head&Shoulders
Sponsori: Allianz Technology, BCR, HipHip, Enel România, Raiffeisen Bank România, Unicredit Bank România, Janssen România.
 
Partener sportiv: Decathlon România.
Partener media: București FM.
 
Eveniment organizat cu susținerea: World Class România, Activia România, Ambulanța BGS, 5 to go, Jay, Sloop, Mega Image România, Orange România, SIGUREC.
 
Le mulțumim celor doi instructori Word Class România, Cătălin și Marian Obretin pentru sesiunile de încălzire dedicate înotătorilor. 
 
Mulțumim pentru After Party: Bistro Matrioska
 
De cinci ani, Swimathon București este organizat  de Fundația Comunitară București.

***
Fundaţia Comunitară Bucureşti este specialistul în filantropie locală care colectează fonduri de la afaceri locale şi donatori individuali, pentru a finanţa iniţiative în comunităţi. Din 2011, organizația a finanțat peste 180 de proiecte ale comunităților din București și Ilfov cu mai mult de 2 milioane de lei. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară.
www.fundatiacomunitarabucuresti.ro l www.swimathonbucuresti.ro l