Societe Generale European Business Services lansează We Care Together, un program de finanțare care vizează susținerea proiectelor dezvoltate de organizații neguvernamentale din România și care oferă suport financiar în valoare totală de 200.000 de euro.
 
Primul program de finanțare SG EBS are obiectivul de a sprijini inițiativele create de ONG-uri în domeniile integrării profesionale și educației și vine ca o continuare firească a angajamentului companiei de a avea un impact pozitiv asupra societății și asupra mediului prin susținerea comunităților vulnerabile. 
 
Prin programul We Care Together, SG EBS speră să impulsioneze creativitatea, performanța și responsabilitatea, dar și să ofere sprijin financiar pentru implementarea unor acțiuni care vor contura un viitor mai incluziv. O componentă esențială a programelor propuse ar trebui să fie voluntariatul, deoarece SG EBS dorește să-și implice angajații și să le ofere posibilitatea de a avea un rol activ în evoluția proiectelor.
 
We Care Together este dedicat exclusiv organizațiilor neguvernamentale și non-profit, înființate legal și cu sediul în România, și care au cel puțin un an de activitate la momentul depunerii cererii de finanțare.
 
Există două categorii de proiecte care vor fi acceptate în acest program:
 
Integrare profesională
Proiecte care oferă sprijin persoanelor vulnerabile să se integreze pe piața muncii prin: proiecte de sprijin pentru inserție pe piața muncii, consiliere profesională sau antreprenorială care le oferă instrumentele necesare pentru a depăși obstacolele în calea angajării.
 
Integrare prin educație
Proiecte care se axează pe integrarea prin educație, în special pentru copii sau tineri aflați într-o situație vulnerabilă. Proiectele pot include acțiuni diverse care răspund diferitelor nevoi ale beneficiarilor: proiecte educaționale prin activități sportive și culturale pentru a încuraja integrarea, programe de instruire și de dezvoltare a competențelor, cursuri de calificare/recalificare, proiecte pentru prevenirea abandonului școlar, combaterea analfabetismului, programe de mentorat și consiliere profesională sau programe de inserție pe piața muncii.
 
„Scopul nostru principal este de a construi împreună cu colegii și partenerii noștri un viitor sustenabil. Vrem să acționăm în beneficiul intereselor individuale și colective, creând condițiile potrivite pentru apariția anumitor inițiative, care vor aduce schimbări importante și durabile peisajului românesc și care vor ajuta comunitățile dezavantajate. Sperăm că multe ONG-uri vor aplica la prima ediție a acestui program de finanțare.”, a spus Matthieu Pasquier, CEO SG EBS. ”Mult succes tuturor și nu uitați că SG EBS este aici pentru a vă sprijini în transformarea pozitivă a viitorului.”
 
Perioada de depunere a proiectelor va fi de o lună, de pe 27 februarie până pe 27 martie, după care un juriu intern, format din 6 specialiști din diferite domenii din cadrul companiei, va selecta proiectele care vor primi finanțare de la SG EBS.
 
 
***
Despre Societe Generale European Business Services
Societe Generale European Business Services a fost fondată în 2011 ca centru de servicii pentru grupul Societe Generale. Compania oferă servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe & contabilitate, achiziții, resurse umane și IT.
 
În 2016, SG EBS a primit premiul de excelență pentru cea mai rapidă creștere în cadrul Romanian Outsourcing Awards, în 2018 a obținut premiul SSC Company of the Year în cadrul Romanian Outsourcing and Share Services Awards Gala, iar anul acesta a obținut premiile Employer of the Year și CSR initiative of the year, în cadrul Business Service Forum organizat de către Outsourcing Today. De asemenea, tot anul acesta, în cadrul ABSL Awards Gala, a primit premiul 1st Place Business Leader în categoria Business Innovation.