Peste 230 de alergători Runners for Humanity au luat startul la Bucharest International 10K, cursă de alergare organizată de campioana olimpică la maraton Constantina Diță, voluntar Habitat for Humanity. Prin donațiile obținute de la prieteni sau sponsorizările făcute de angajatorii lor, alergătorii Runners for Humanity au strâns 25.000 Euro, sumă cu care Habitat for Humanity va acoperi jumătate din costul de construcție a unei locuințe pentru o familie vulnerabilă.

Runners for Humanity este echipa de alergători care susțin misiunea Habitat for Humanity România. Cei 230 de alergători au alergat câte 3,5km, 10 km sau 21km la Bucharest International 10K pentru dreptul la o locuință decentă al unor familii care locuiesc acum în condiții greu de imaginat - în case supraaglomerate, care au nevoie urgentă de reparații, în care nu e niciodată suficient de cald sau, în unele cazuri, cu toaleta afară. 
 

”Suntem recunoscători să avem sprijinul atâtor oameni solidari – foști voluntari pe șantierele noastre, angajați ai companiilor care ne ajută să îmbunătățim condițiile de locuire din România sau oameni care nu ne cunoșteau până acum și ni s-au alăturat, au făcut fundraising și au dus vestea mai departe. Le mulțumim lor și tuturor celor care au donat, datorită ajutorului lor suntem cu un pas mai aproape de misiunea noastră – o lume în care fiecare are posibilitatea să locuiască decent”
, declară Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România. 

Înainte de cursă, alergătorii au reușit să strângă 25.000 euro fie prin fundraising pe platforma www.habitat.ro/run, fie prin donații făcute în numele lor de companiile la care lucrează. Cea mai mare parte a sumei – 10.000 euro – a fost oferita de Penny Market România, sponsorul principal al echipei Runners for Humanity. 
 

“Le mulțumim tuturor colegilor de la Penny Market care au alergat în echipa Runners for Humanity, pentru că ne sunt alături de fiecare dată și cred în misiunile organizațiilor pe care le susținem. Ne bucurăm că prin participarea pentru al doilea an consecutiv la evenimentul Bucharest International 10k, am putut încuraja mișcarea în aer liber, dar și misiunea Habitat for Humanity România”
, a declarat Irina Butnaru, Corporate Communications Manager Penny Market. 

Ambasadori ai echipei Runners for Humanity au fost Victor Hănescu și Roxana Ciuhulescu, care au luat startul la Bucharest International 10K. Victor Hănescu este ambasador Runners for Humanity pentru al doilea an, iar Roxana Ciuhulescu a fost voluntar pe șantierele Habitat for Humanity din Bacău și Cumpăna, unde a ajutat la construcția de locuințe pentru familii vulnerabile.

Habitat for Humanity a fost, pentru al treilea an consecutiv, partener oficial de caritate la competiția de alergare Bucharest International 10K, iar 10% din taxa de participare a fost donată de organizatori proiectelor de construcție de locuințe derulate de Habitat for Humanity.

Echipa a fost susținută prin donații făcute în numele angajaților care au alergat de către Penny Market România (sponsor principal), Telus, Coface, Bosch, Knauf Insulation, Kinstellar, Cushman & Wakefield Echinox și Siniat. Decathlon a oferit tricourile pentru toți alergătorii, iar WorldClass s-a ocupat de antrenamentele echipei înainte de cursă.
 
***
Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 22 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe pentru familii cu venituri mici, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
 
Cu sprijinul a peste 34,000 de voluntari internaționali și din companiile românești, Habitat for Humanity România a ajutat peste 88,500 de oameni să aibă o casă decentă sau să își îmbunătățească condițiile de locuit.