Duminica, 15 mai, in cadrul OMV Petrom Semimaraton Bucuresti, stilistul Adina Buzatu, Chef Adrian Hadean, Dragos Bucurenci, Claudiu Vrinceanu, journalist si secretar de stat in Ministerul Economiei si atletul Cristian Vorovenci au alergat pentru cauza copiilor vulnerabili din Romania, sprijiniti de Fundatia Hope and Homes for Children. Lor li s-au alaturat alti aproape 400 de alergatori care au ales sa sustina aceasta cauza, fie adunand fonduri, fie directionand o parte din taxa de inscriere in competitie catre organizatie.

Dupa ce sambata, peste 20 de copii au alergat la Cursa Copiilor in beneficiul Hope and Homes for Children, duminica a venit randul vedetelor și a alergatorilor obisnuiti sa imbrace tricoul albastru al Team Hope, echipa de alergatori a Hope and Homes for Children. Acestia au participat in probele de semimaraton (21 km), 10 km, ștafeta de 21 km sau cursa populara pentru a asigura un viitor mai bun celor aproximativ 8.000 de copii care se mai află incă in instituțiile statului. Alergatorii au fost sustinuti de peste 20 de voluntari Hope and Homes for Children care le-au oferit apa pe parcursul traseului, mancare si bauturi la finalul cursei, precum si de percutionistii de la Balasa Percussion care au asigurat un fundal sonor plin de energie la kilometrul 14,5 al probei de semimaraton.  

Pentru Chef Adrian Hadean aceasta este a cincea competitie in care alearga si sustine Hope and Homes for Children. El a participat in proba de semimaraton si si-a propus sa adune 4.200 de lei, cate 200 de lei pentru fiecare kilometru alergat. Stilistul Adina Buzatu a alergat in proba de stafeta alaturi de Otto Sestak, directorul national Hope and Homes for Children si Robert Ion, director de fundraising in cadrul aceleiasi organizatii. Aceasta a fost prima participare a Adinei la o competitie sportiva, ea adunand 2.000 lei. Cauza Hope and Homes for Children l-a inspirat și pe atletul Cristian Vorovenci, campion national la atletism, care a castigat locul doi in cadrul probei de stafeta alaturi de Andrei Stefana si Ionut Dragusin, el dedicand premiul echipei Team Hope si cauzei Hope and Homes for Children. 

Dragos Bucurenci, activist civic si purtator de cuvant al organizatiei, a alergat 10 km si impreuna cu antreprenorul Emi Gal a adunat 2.350 lei. “Le multumesc prietenilor de la Hope and Homes for Children pentru ca mi-au oferit motivatia care m-a convins sa alerg la maraton, prima data la stafeta, toamna trecuta, si acum la cursa de 10 km. In toamna sunt hotarat sa incerc un semi-maraton, tot de dragul lor”, a declarat Dragos Bucurenci.

„Este pentru a patra oară cand Hope and Homes for Children Romania participă la un eveniment sportiv de amploare. Este o mare mulțumire șI, totodată, o mare emoție să reușim să adunăm de fiecare dată atat de mulți oameni care ne sprijină și să ajutăm copiii care au nevoie să crească intr-un mediu familial. Le mulțumim celor 400 de alergători și 20 de voluntari pentru efortul și generozitatea lor”, a spus Otto Sestak, directorul național al Hope and Homes for Children Romania, care a alergat și el in cadrul probei de stafeta 21 km. 

Competitia este organizata de Asociatia Bucharest Running Club si are drept misiune facilitarea accesului indivizilor, comunitatilor si companiilor in realizarea obiectivelor personale printr-un stil de viata activ si sanatos, oferind acestora posibilitatea de a avea un impact pozitiv in societate. In prezent, sunt peste 20 de cauze partenere ale OMV Petrom Semimaraton Bucuresti si Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti care aduna fonduri de 50.000-100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educationale, ecologice prezentate. Anul acesta, la OMV Petrom Semimaratonul Bucuresti, au participat peste 14.000 de alergatori din peste 60 tari. Aceasta este cea de-a patra participare a Team Hope la o competitie de alergare, iar urmatorul eveniment sportiv la care vor lua startul alergatorii fundraiseri ai organizatiei este Raiffeisen Bank Maratonul Bucuresti din luna octombrie.

Mai multe informatii despre alergatorii care au adunat fonduri pentrhttp://hhc.galantom.ro/adinabuzatu1,u Hope and Homes for Children pot fi gasite aici, iar paginile de alergatori ale:
 Adinei Buzatu la, http://hhc.galantom.ro/adinabuzatu1,
Adrian Hadean la  http://hhc.galantom.ro/adrianhadean5 (se mai pot face donatii pana in 15 iunie)
Dragos Bucurenci la http://hhc.galantom.ro/emisidragos
 
Parteneri: Tent Event, World Class, Radisson Blu, Aqua Quhttp://hhc.galantom.ro/emisidragoseen, Oracle, Medical Gym, Balasa Percussion. Divertismentul copiilor participanti la Cursa Copiilor a fost asigurat de Magicianul Verdini, iar popcornul de Trupa lui Biluta.
 
***
Despre Hope and Homes for Children Romania
Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in institutii-mamut in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la alternative bazate pe conceptul familial, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children Romania si ale partenerilor sai, 5.542 de copii au fost scosi din institutii, 23.570 de copii au fost salvati de la ruperea de familie, 774 tineri au fost sprijiniti pentru o viata independenta, 1.788 de copii au fost primiti in centrele de zi, 664 de copii au fost primiti in regim de urgenta si 7.164 de membri de personal din sistemul de protectie al copilului au fost instruiti de Hope and Homes for Children Romania. Organizatia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru sustinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Pana in acest moment, 35.074 de copii au beneficiat de serviciile organizatiei Hope and Homes Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2022 sa fie eliminata institutionalizarea copiilor in tara noastra. Mai multe informatii la http://www.hhc.ro/.