Fundația Comunitară București a finalizat campania de strângere de fonduri de la Swimathon București. Organizat pe 29 iunie 2019, la Bazinul de înot Dinamo “Tolea Grințescu”, Swimathon București este mai mult decât un eveniment de înot de o zi: timp de două luni, 444 de înotători au strâns 623.090 lei de la 4.062 donatori, pentru 24 de proiecte cu impact social.
 
Campania de strângere de fonduri a avut loc în perioada 23 mai – 31 iulie 2019.  Donația medie pe platforma Swimathon București a fost de 153 lei.
 
Dintre organizațiile participante, primele cinci clasate în funcție de sumele strânse sunt:
 
1. Asociația Dăruiește Aripi – 67.727 lei, pentru proiectul Tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer;
2. Asociația Little People Romaia, 67.281 lei, pentru proiectul Nu mi-e frică!;
3. Asociația MagiCAMP – 42.512 lei, pentru proiectul Taberele de vară MagiCAMP pentru copiii cu cancer
4. Asociația ,,Ana și Copiii” – 38.385 lei, pentru proiectul Joacă și educație! Noul Centru ,,Ana și Copiii" 
5. Fundația Policy Center for Roma and Minorities – 35.569 lei, pentru proiectul Clubul de Educație  Alternativă.
 
Pe 29 iunie 2019, 90 de echipe au înotat în total 192 de kilometri, încurajați de peste 2.000 de oameni din tribună. Înotători de performanță sau începători, persoane cu dizabilități, antreprenori, persoane publice, seniori și copii au făcut valuri în bazin, iar proiectele vor face valuri în comunitate. 
 
„Swimathon București își menține amploarea, după ce anul trecut a crescut cu 65% în ceea ce privește sumele donate din comunitate. Dincolo de cifre, celebrăm lucrurile care nu se pot măsura: sentimentul de bine când facem bine pentru donatori, de evoluție personală a înotătorilor, când reușesc lucruri pe care nu se așteptau să le facă, sentimentul de „se poate” al organizațiilor. Swimathon București e din ce în ce mai puțin despre competiție și din ce în ce mai mult despre „împreună”, spune Alina Kasprovschi, director executiv la Fundația Comunitară București, organizatorul Swimathon București.
 
Ce proiecte au fost susținute 
Anul acesta, au fost finanțate proiecte care vizează acordarea de burse pentru antreprenori, educația copiilor din Ferentari, creșterea numărului de observatori la vot, îngrijirea animalelor sălbatice, îngrijirea copiilor diagnosticați cu cancer, independență financiară pentru mame minore, accesibilizarea Parcului Natural Văcărești pentru scaunele cu rotile sau cărucioare, terapia copiilor cu autism. Lista completă a proiectelor poate fi găsită aici.
 
Alina Pătrăhău, de la Asociația Dăruiește Aripi, povestește: „Vrem să oferim acces la tratamente la domiciliu tuturor copiilor bolnavi din țară, pentru ca ei să nu mai stea luni de zile în spital sau să facă drumuri zilnice pentru tratamente care pot fi făcute și de acasă în condiții foarte bune. În primele șapte luni din 2019 am realizat 68 de vizite la domiciliul copiilor (143 în anul 2018) și am parcurs 4261 kilometri în zona rurală a Dobrogei, însumând 1000 ore, pentru 26 de copii bolnavi de cancer în diferite stadii ale tratamenului. Vitizele contribuie la reducerea cheltuielilor de deplasare a copiilor la spital (unii copii trebuie să străbată peste 100 km); monitorizarea bolii se realizează la timp, crescând astfel șansa lor în supraviețuire; copilul este sub supravegherea specialistului chiar și atunci când efectele secundare ale tratamentelor îl împiedică să ajungă la spital; părinții au parte de training direct legat de îngrijirile paliative și manevrele de tratament la copiii terminali; starea psihică a copilului este vizibil îmbunătățită.” 
 
Din 2013, Fundația Comunitară București a finanțat la Swimathon București 144 de proiecte cu 2.273.000 RON, prin sprijinul a peste 15.000 de donatori.
 
***
Partener sportiv: Head&Shoulders
Parteneri: HipHip, www.eucemananc.ro 
Parteneri de echipă: BCR - Banca Comercială Română, Secom, Teleperformance, UniCredit Bank
Prietenii Swimathon: 5 to go, 7card, Aqua Carpatica, Ambulanta BGS, Big Ideas, Cărturești, Dolci Coni,  Eventix, Eventstuff, Fabrica Club, Baton Făgăraș, Lulu’s Cake, Fundația Motivation România, Netopia, ROM, Turbo România, Zăganu.
 
--
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 7 ani, a finanțat peste 320 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu un milion de euro (4,69 milioane de RON). Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 15 fundaţii comunitare din țară. Pentru mai multe detalii, vizitaţi www.fundatiacomunitarabucuresti.ro.  
 
Prin evenimente de atragere de fonduri de tipul Swimathon București, Fundația Comunitară București oferă un cadru atractiv și relaxant pentru a promova și susține inițiative din oraș. Pentru mai multe informații, vizitați www.swimathonbucuresti.ro.