Programul Start ONG lansează în data de 14 martie, ora 9:00, un apel special adresat organizațiilor neguvernamentale și grupurilor informale/de inițiativă în contextul crizei umanitare din Ucraina.

Astfel, 60.000 de euro vor fi acordați în luna martie ONG-urilor și grupurilor informale, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate socială, care să ducă la sprijinirea comunităților cheie din cadrul acestui apel, în trei domenii: social, sănătate și educație.

Proiectele eligibile în program își vor concentra activitățile în jurul sprijinirii persoanelor refugiate prin activități cu caracter social (distribuirea de pachete alimentare sau igienico-sanitare pentru centrele de cazare pentru refugiați; distribuirea de echipamente logistice, în funcție de necesitățile din teren pentru punctele de trecere a frontierei; alte necesități urgente cu dovada necesarului de la coordonatorul locației, oferirea de transport persoanelor care tranzitează sau se stabilesc în România, oferirea de mese calde în punctele de tranzit/centrele de refugiați), activități de integrare ale persoanelor care au cerut azil sau care tranzitează pe o perioadă mai lungă sau alte activități de sprijin în funcție de nevoile specifice identificate sau observate de ONG-uri/grupuri informale (ex. sprijin pentru învățarea limbii române, asistență juridică); activități de suport medical pentru refugiații ucraineni care suferă de diferite afecțiuni cronice.

Apelul corespunzător lunii martie va fi lansat luni, 14 martie 2022, începând cu ora 09:00 pe platforma online a programului www.startong.ro. Proiectele vor avea ca beneficiari: copii, bătrâni, adulți, cu condiția să fie din comunitatea persoanelor care vin din Ucraina, fie căutând azil sau fiind doar în tranzit. Acestea vor avea ca dată de start 21 martie.

Proiectele pot fi înscrise pe 2 praguri:
● Pragul nr. 1: proiecte în valoare maximă de 1.000 euro. Valoare totală finanțată: 20.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 20.

● Pragul nr. 2: proiecte cu o valoare maximă de 2.000 euro. Valoare totală finanțată: 40.000 euro. Nr. minim proiecte corespunzător acestui prag: 20.

Perioada prin care trecem acum reprezintă un nou moment definitoriu pentru umanitate, iar mobilizarea pe care o vedem din partea societății civile este impresionantă. Pentru a-i sprijini în acțiunile lor, lansăm un apel special în luna martie, în cadrul programului Start ONG, pentru a finanța proiecte ce urmăresc diminuarea efectelor negative în urma crizei umanitare provocată de conflictul armat din Ucraina și sprijinirea oamenilor care caută adăpost în România. Din nou, vedem la nivel național și chiar european, cum implicarea face diferența.”, Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Ucraina și cetățenii ei trec printr-o perioadă extrem de dificilă și mă bucur că societatea civilă din România, companiile și autoritățile și-au unit forțele pentru a-i sprijini pe toți cei care aleg să se refugieze în România și caută siguranță. Ne-am hotărât să ne implicăm și noi, cu sprijinul Kaufland România, prin programul Start ONG, lansând un apel special, destinat ONG-urilor și grupurilor informale. Felicitări tuturor celor care se implică și dau dovadă de responsabilitate socială și solidaritate.”, Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act For Tomorrow
 

Mai multe detalii despre acest apel se găsesc pe www.startong.ro, pe pagina de Facebook a programului sau la adresa de e-mail startong@actfortomorrow.ro.


***
Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. 
Kaufland angajează persoane cu dizabilități la nivel național. Cei interesați pot aplica online, pe cariere.kaufland.ro – unde este disponibilă lista posturilor vacante, prin e-mail la cariere@kaufland.ro sau la numărul de telefon 021.9132

Act for Tomorrow este un ONG creat de o echipă de oameni pasionați și dedicați, care și-au propus cu resursele lor să contribuie la dezvoltarea unei lumi mai bune, mai responsabile și curate. Își concentrează resursele și know-how-ul pentru realizarea unor proiecte sub umbrela sustenabilității și a creativității care să aibă impact direct atât asupra cetățenilor, cât și a zonelor defavorizate din România și sunt implicați în sfera domeniilor de mediu, dezvoltare durabilă și voluntariat.