Joi a început 6633 Arctic Ultra, cel mai dur ultramaraton din lume. O cursă în care nu mulți au curajul să se înscrie din pricina condițiilor extreme în care se desfășoară: de la un traseu de 620 km cu temperaturi ce uneori ating și -40 grade celsius, până la oboseală extremă, halucinații ori degerături. Mai mult decât atât, fiecare concurent e nevoit să se descurce pe cont propriu - are strictul necesar într-o sanie de 35 kg pe care o va trage după sine până la final, iar la check point-uri nu va primi decât apă caldă. 
 
Anul acesta, reprezentantul României este Vlad Crișan Pop, care aleargă pentru copii din Taberele MagiCAMP, motivat de dorința de a le putea asigura micuților care au câștigat lupta cu cancerul, Burse Educaționale. În numai două zile de la start, Vlad a parcurs aproape 200 de km, situându-se în fruntea clasamentului și înregistrând un avans considerabil față de ceilalți participanți din cursă. Dincolo de frigul crâncen pe care l-a avut de îndurat de la linia de start și până acum (îndeosebi pe timpul nopții), cu 0 ore de somn la activ, a reușit sã își conserve energia și să iși păstreze motivația.
 
Regizorul Sorin Florea, fotograful Adi Bulboacă și sound-designerul Tudor Petre îl urmăresc în călătoria sa și documentează îndeaproape, prin film, întregul proces. La final, proiectul de lungmetraj everRestless ar trebui să redea cel mai curat experiența lui Vlad și nevoia de a rămâne focusat, chiar și atunci când realitatea pare că se diluează.
 
6633 Arctic Ultra se dovedește a fi în continuare o provocare imensă. În cursă au mai rămas alți patru participanți din cei 12 înscriși. Ceilalți au renunțat pe parcurs, nereușind să facă față condițiilor meteo ori oboselii extreme.
 
De aici înainte, drumul va fi și mai dificil. Cursa a început în Eagle Plains și se va încheia în Tuktoyaktuk, Yukon, în partea de nord-vest a Canadei.