ARC România a deschis o nouă rundă de înscrieri a proiectelor pentru programul de finanțare „Cu apele curate”, finanțat de Lidl România. În 2021, programul este extins și pe afluenții Dunării, cu scopul de a reduce și preveni poluarea cu plastic a apelor fluviului.
 
Dacă ai idei creative și sustenabile care susțin scopul acestui program, înscrie un proiect până la data de 5 aprilie 2021, ora 18:00, aici. Valoarea proiectului trebuie să fie de maximum 50.000 de lei, în cazul granturilor mici și de maximum 300.000 de lei, în cazul granturilor mari, intervalul de implementare fiind mai 2021 - mai 2022.
 
Granturile mici se adresează liderilor comunitari și organizațiilor de tip grassroots din România: grupuri comunitare locale, asociații de proprietari locale și unități de învățământ locale care rezolvă probleme punctuale legate de poluarea cu plastic a apelor Dunării și afluenților Dunării cu care se confruntă comunitatea din care fac parte, organizații care de regulă au bugete mici.

Granturile mari se adresează coalițiilor de organizații neguvernamentale din România cu experiență în domeniul mediului, capabile să propună soluții de gestionare a problemei poluării cu plastic a apelor Dunării și a afluenților Dunării.

Regulament l Contactează administratorul de program l Detalii proiect 
 

***

Cu apele curate este un program susținut de Lidl România, ce contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea design-ului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu. Programul se desfășoară în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publica (CeRe), Bloc0 și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

În urma experienței anilor trecuți, numărul de aplicații este mare, astfel încât nu va putea fi transmis feedback fiecărei organizații în parte. Organizațiile vor fi anunțate despre decizia de finanțare până la data de 14 mai 2021. Decizia privind proiectele care vor fi finanțate în această rundă va fi luată de un juriu alcătuit din reprezentanți ai Lidl România, ARC și ai Asociației MaiMultVerde.