De azi, 1 septembrie 2022, deschidem o nouă rundă de înscrieri a proiectelor pentru programul de finanțare „Cu Apele Curate”, finanțat de Lidl România!

Dacă ai idei creative și sustenabile menite să contribuie la reducerea poluării cu plastic a apelor din România, înscrie un proiect, până la data de 30 septembrie 2022, ora 18:00, pe platforma http://grantwizard.ro/communitygrant/.

Valoarea proiectului trebuie să fie de maximum 50.000 de lei, în cazul granturilor mici și de maximum 300.000 de lei, în cazul granturilor mari, intervalul de implementare fiind ianuarie - decembrie 2023.

Poți citi regulamentul acestei runde aici.

Granturile mici se adresează liderilor comunitari și organizațiilor de tip grassroots din România: grupuri comunitare locale, asociații de proprietari locale și unități de învățământ locale care rezolvă probleme punctuale legate de poluarea cu plastic a apelor Dunării și afluenților direcți și indirecți ai Dunării cu care se confruntă comunitatea din care fac parte, organizații care de regulă au bugete mici.

Granturile mari se adresează coalițiilor de organizații neguvernamentale din România cu experiență în domeniul mediului, capabile să propună soluții de gestionare a problemei poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților direcți și indirecți ai Dunării.

„Cel mai de suflet rezultat al proiectului nostru este transformarea unei gropi de gunoi, un loc unde localnicii depozitau ilegal deșeuri, într-un spațiu comunitar de recreere și divertisment pentru oamenii din zonă și turiști.

Am pus bazele unui parc natural în Valea Bradului, inițiativă la care au aderat reprezentanți ai autorităților și comunităților locale, studenți și turiști. 84 tone de deșeuri, din care 2 tone plastic s-au strâns în cadrul acțiunilor de igienizare cu voluntari în această zonă”.


Grupul de inițiativă ARNI – Ecologizarea râului Oştimpocii

Administratorul programului de granturi este ARC România.

***

“Cu Apele Curate”
este un program susținut de Lidl România, ce contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea design-ului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu. Programul se desfășoară în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), BlocZero și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

În urma experienței anilor trecuți, știm că numărul de aplicații este mare, astfel încât nu vom putea transmite feedback fiecărei organizații în parte. Vom anunța organizațiile despre decizia de finanțare până la data de 7 noiembrie 2022. Decizia privind proiectele care vor fi finanțate în această rundă va fi luată de un juriu alcătuit din reprezentanți ai Lidl România, ARC și ai Asociației MaiMultVerde.

Mult succes și îți stăm la dispoziție pentru detalii pe adresa de email menționată mai sus!