Fundația Comunitară București, împreună cu Decathlon România, anunță cele 7 școli și licee finanțate în cadrul „Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare anul acesta comunități din 3 orașe din țară.

În ultimă etapă din procesul de jurizare, Decathlon România a suplimentat bugetul total al fondului, pentru a putea susține în întregime nevoile de reamenajare. Astfel bugetul total pentru acest an al programului Sportul pentru Toți a ajuns la 503.888 lei, prin care vor fi finanțate următoarele proiecte:

 
1. Reamenajarea sălii de sport a Școlii Gimnaziale nr. 79, sector 4, cu o finanțare de 44.461 lei. Asociația de părinți din școală contribuie cu o co-finanțare de 88.921 lei.
2. Reamenajarea celui de-al doilea teren de sport al Colegiului Tehnic de Poștă și Telecomunicații ”Gheorghe Airinei”, sector 6 cu o finanțare de 49.815 lei. Colegiul contribuie cu 6.390 lei pentru decopertarea terenului, achiziția și montajul stâlpilor și fileului de volei.
3. Amenajarea unei piste de alergare, a unei gropi de nisip și reabilitarea sălii de sport la Școala Gimnazială nr. 198 ”Regina Maria”, sector 6, cu o finanțare de 47.358 lei. Școala contribuie cu alți 3.000 lei.
4. Reamenajarea sălii de sport a Colegiului Național Elena Cuza, sector 6 cu o finanțare de 68.244 lei.
5. Reamenajarea terenului de sport de la Școala Gimnazială nr 39, sector 2 cu o finanțare de 144.210 lei. Școala contribuie cu costurile administrative de implementare a proiectului.
6. Reamenajarea sălii de sport a Liceului cu program sportiv Mircea Eliade, sector 6 cu o finanțare de 84.859 lei. Școala contribuie cu costurile administrative de implementare a proiectului.
7. Reamenajarea sălii de sport și a sălii de kinetoterapie de la Școala Gimnazială Specială nr. 1, sector 2 cu o finanțare de 64.940 lei. Școala contribuie cu achiziția a două panouri de baschet.

 
Prin ediția din acest an a programului Sportul pentru toți, 8442 de elevi din 3 sectoare ale Bucureștiului vor avea în noul an școlar o infrastructură de practicare a educației fizice și sportului mai bună. În plus, școlile susținute vor face demersuri pentru deschiderea porților către comunitatea locală și școlară mai largă, odată cu reamenajările.

"Scopul nostru CSR Decathlon România este acela de a face accesibile unui număr cât mai mare de oameni plăcerea și beneficiile practicării sportului. Misiunea noastra este aceea de a fi utili oamenilor și planetei, iar în contextul în care sedentarismul devine o problemă în România și educația sportivă este insuficientă, am lansat programul " Sportul pentru toți" , program care urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca tinerii și copiii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. Suntem bucuroși să aflăm că avem 7 proiecte finaliste și că în noul an școlar 8442 de elevi din București vor beneficia de condiții mai bune de sport. Iulia Mitran, Lider CSR Decathlon România

”Ediția pilot a programului Sportul pentru toți, desfășurată anul trecut, ne-a confirmat nevoia majoră a școlilor și liceelor din București de modernizare a infrastructurii sportive. Ca și fundație comunitară, este în ADN-ul nostru să fim aproape de comunitatea din București și să contribuim la adresarea nevoilor, așadar ne bucurăm că putem fi alături de alte șapte școli anul acesta, sprijinindu-le eforturile de a oferi elevilor condiții mai bune de a practica sport din plăcere și în siguranță.
Mulțumim tuturor școlilor care au arătat interes în programul Sportul pentru Toți. Sperăm să putem crește acest program în viitor, întrucât nevoile de reamenajare a sălilor și terenurilor de sport sunt prezente în continuare pentru multe dintre ele.”
a declarat Ioana Ujfalusi-Iordache, coordonator program, Fundația Comunitară București.

Despre juriu
Din juriu au făcut parte Teodora Bentz – Inspector Școlar General Adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Cosmina Mironov – Conferențiar universitar dr. la Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea București, membră a grupului de inițiativă ”Comunitatea Educație pentru Științe”, Iulia Mitran – Project/CSR leader la Decathlon România, Bogdan Buzăianu – director în relația cu terții în cadrul Asociației Inginerilor Proiectanți de Structuri, Virgil Stănescu – Președinte Sports HUB, fost jucător și căpitan al naționalei de baschet, Raul Turcu – Head of Projects at We stop fire, Owner RPM Engineering.

Despre programul ”Sportul pentru toți”

Programul Sportul pentru toți, inițiat de Fundația Comunitară București împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca bucureștenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2022, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă.

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reziliență, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Asociația Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS).

La nivel național, programul este desfășurat și în Brașov și Timișoara de către Fundația Comunitară Brașov și Fundația Comunitară Timișoara. Evoluția și stadiul implementării proiectelor câștigătoare din cele 3 orașe, sunt puse la dispoziție site-urile dedicate:
pentru București, https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/proiect/sportul-pentru-toti-2022/
pentru Brașov, https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro
pentru Timișoara, https://www.fundatiacomunitaratimisoara.ro/sportul-pentru-toti/


***




Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 28 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1500 de colaboratori în 2021. Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând in permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate - preț foarte bun. Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Nabaiji, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Incepand cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentru adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta " Fabricat în România ".

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 10 ani, a finanțat peste 600 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu 3 milioane de euro. Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare internaţională, alături de alte 18 fundaţii comunitare din țară și peste 2000 în lume.