Astfel, organizatiile neguvernamentale care vor convinge persoane fizice sa le doneze bani lunar, prin mecanismul Debit Direct, vor fi recompensate cu 10 $ pentru fiecare nou donator validat de banca, in limita a maxim 500 de donatori.
 
"Pentru ca atragerea de donatori recurenti presupune un efort mare de resurse umane, ARC și RAF au decis sa ajute organizatiile curajoase și sa preia o parte din presiunea financiara a unei campanii de recrutare de donatori", spune Camelia Mates, coordonator al programului de mecanisme de donatie al ARC. "Donatiile luna de luna de la multi oameni ajuta organizatiile și pe beneficiarii acestora pe termen lung, contribuind astfel la stabilitatea organizatiei." 
 
Granturile vor fi acordate pe principiul "primul venit, primul servit". Limita maxima a grantului este de 5000 $, suma alocata pentru maxim 500 de donatori noi/organizatie, in urmatoarele conditii:
# organizatia are Contract de Mandat valabil cu ARC pentru realizarea de campanii de donatii prin debit direct; daca nu are in prezent, poate sa incheie unul;
# donatorii pentru care se acorda plata sa fie autorizati de banca in perioada 15 februarie 2014-31 decembrie 2014;
# rata de reziliere la trei luni este mai mica de 10 %, pe tot parcursul acordarii grantului; daca rata de reziliere este mai mare, contractul poate fi reziliat;
# rata de eroare la plata la trei luni este de sub 30 %, pe tot parcursul acordarii grantului; daca rata de reziliere este mai mare, contractul poate fi reziliat;
# organizatia are un plan actualizat de achizitie a donatorilor individuali pentru anul 2014
# organizatia are un plan actualizat de comunicare cu donatorii prin debit direct pentru anul 2014;
# organizatia nu beneficiaza, in paralel, de alte granturi de la Romanian-American Foundation sau de la Asociatia pentru Relatii Comunitare pentru achizitia de donatori individuali prin debit direct;
# organizatia cere acordarea grantului conform cererii pe care o gasiti aici.

Platile se vor face lunar, pentru cel putin 50 de donatori noi, autorizati de banca, cu conditia ca organizatia sa aiba in total cel putin 100 de donatori prin debit direct, autorizati de banca.
 
ARC va considera campaniile incepute doar dupa semnarea contractelor cu organizatiile care vor sa beneficieze de finantare. Cererile pentru granturi se pot trimite catre ARC, la adresa de e-mail camelia@arcromania.ro, in perioada 15 februarie - 15 septembrie 2014.
 
Fiind acordate pe principiul "primul venit, primul servit", ARC nu garanteaza existenta fondurilor pentru granturi pana la finalul anului 2014.