Asociația Centrul pentru Legislație Non-profit (CLNR) lansează prima platformă care informează și centralizează pentru cetățeni și reprezentanții societății civile, finanțările publice acordate activităților non-profit de la bugetul de stat sau de la bugetele locale în baza legilor 350/2005, 34/1998 și a O.G. 51/1998. 
 
Platforma online dezvoltată de echipa Asociației CLNR se prezintă sub forma unei hărți interactive care centralizează toate datele colectate în urma solicitărilor de informații de la autoritățile publice centrale și locale (consilii județene și consiliile locale ale municipiilor) a proiectelor finanțate în perioada 2013-2018 în baza legilor 350/2005, 34/1998 și a O.G. 51/1998 precum: beneficiarii finanțărilor publice precum ONG-uri, culte religioase, sindicate, patronate și alte organizații nonprofit,  autoritățile publice finanțatoare, domeniile finanțate și  sumele acordate. Platforma permite realizarea de analize (inclusiv grafice) privind finanțarea publică pe domenii, județ și ani care să ajute diversele demersuri în domeniu.
 
“Scopul platformei este de a face transparent procesul de acordare a finanțărilor publice de la bugetul de stat sau de la bugetele locale pentru activități nonprofit de interes general și de a crește gradul de încredere al cetățenilor și liderilor de opinie în societatea civilă. Acesta este un instrument gratuit, accesibil oricărui utilizator și poate genera rapoarte, hărți și sinteze prin analiza diverselor informații selectate din baza de date”, a declarat Octavian Rusu, președinte CLNR. 
 
Platforma Finanțarea publică a activităților non-profit este cel de-al doilea serviciu gratuit oferit de către Asociația CLNR organizațiilor non-profit. Începând cu 2018, reprezentanții ONG-urilor pot beneficia gratuit de un serviciu de monitorizare a schimbărilor și modificărilor legislative numit issuemonitoring.ro. Acesta este un instrument online modern care permite organizațiilor non-profit să fie la curent cu toate propunerile legislative din 3 domenii - reglementare ONG,  Finanțare ONG și Transparență – propuse și adoptate de către reprezentanții Guvernului și Parlamentului României.
 
Platforma Finanțarea publică a activităților non-profit face parte din proiectul ”Îmbunătățirea cadrului juridic privind finanțarea publică a organizațiilor neguvernamentale”, cod SMIS111409/SIPOCA193 finanțat cu sprijinul Fondului Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă. 
 
***
Centrul pentru Legislație Non-profit Centrul este o organizație non-profit, neguvernamentală lansată în 2013 cu scopul de a oferi o informare corectă și răspunsuri clare cu privire la aspectele juridice cu care se confruntă asociațiile și fundațiile în activitatea lor curentă. Asociația a creat o platformă de resurse pentru organizațiile non-guvernamentale și un serviciu de monitorizare a deciziei publice.