Începe cea mai mare cursă de strângere de fonduri pentru copiii cu nevoi speciale. Minunile sunt posibile și se întâmplă atunci când oamenii pun suflet, ies din zona de confort, iubesc necondiționat și dăruiesc timp și energie. Asociația CONIL te invită în cel mai mare val de bine al anului, înotând alături de noi, pe apă sau pe uscat, la propriu sau la figurat, în campania Swimathon 2021, “Aquaterapie pentru copiii cu autism”. 
 
29 de echipe formate din peste 100 de înotători, persoane publice și oameni obișnuiți, vor da din brațe timp de mai bine de două luni pentru ca 50 de copii diagnosticați cu autism să beneficieze gratuit de programe de recuperare și integrare prin sport și aquaterapie.

“Sunt deosebit de onorată și fericită să văd că alături de noi în susținerea cauzei copiilor cu autism au venit atât de mulți oameni frumoși! Nevoia de susținere a acestor copii și a familiilor lor este una permanenetă. Prin programele de recuperare și integrare prin sport a copiilor cu autism pe care Asociația CONIL le dezvoltă începând cu anul 2018, dăm o șansă reală acestora de a își depăși propriile limite, de a sparge bariere și, de ce nu, de a își descopri și cultiva abilitățile motrice cu care mulți dintre ei sunt înzestrați. Felicit și mulțumesc fiecărui înotător ce a ales să sprijine proiectul CONIL Gestul vostru ne motivează și în același timp ne dă siâperanța că împreună putem construi cu adevărat o lume mai bună pentru toți copiii!“ ne spune Adela Hanafi, președinte Asociația CONIL

În perioada 27 mai – 31 iulie, participanții, care și-au setat, la intrarea în competiție, un obiectiv financiar, vor întinde mâna și la propriu, și la figurat în stânga și-n dreapta. Și aici este minunea cea mai mare și mai frumoasă. Pentru ca obiectivul lor să fie atins vei putea fi și tu invitat să participi, să contribui, să susții. Spune DA! Intră pe site-ul competiției – găzduită de platforma Swimathon, alege-ți echipa preferată și donează și tu. Oricât! Zicala „Pic cu pic se face strop” este cât se poate de adevărată. 

Toate detaliile pot fi regăsite și aici

Jurnalista Ioana Maria Moldovan și echipa Prima TV din care face parte și ”Cârcotașa” Ioana Petric, dar și Magicianul Teo Magic, comedianta Anisia Gafton, artistul Alex Ștefănescu împreună cu copiii înotători de performanță ai CSA Steaua București susținuți de campioanele Olimpice ale Clubului Militar – Camelia Potec, Ana Maria Popescu, Alina Dumitru, Simona Gherman și Sandra Izbașa sunt doar câțiva dintre cei ce au răspuns „Da” provocării de a „înota” în acest an în cadrul Swimathon pentru a oferi copiilor cu autism șansa de a participa la programe gratuite de recuperare și integrare prin sport. 
 
Parteneri principali: CSA Steaua București, Decathlon România, WaWa Content, Cornico Snack Food, Harpai și Learnity. Parteneri media: Prima TV, Canal 33 România, Radio Itsy Bitsy și Agerpres.