Asociația EDULIER a organizat vineri, 18 noiembrie 2016, cea de-a doua ediție a evenimentului caritabil Seara Acadelelor, pentru copiii cu dificutăți de învățare (Tulburări specifice de învățare - TSI) - dificultăți de scris, citit, memorat, calculat.
 
Gazdele evenimentului din acest an, desfășurat în cadrul deosebit al Club Cortina, Corbeanca, au fost Ioana Răduca și Sergiu Cora, binecunoscuți publicului ca jurnaliști de televiziune.

Seara a fost plină de veselie, s-a decernat Trofeul Seara Acadelelor 2016 unor companii și persoane ce au ajutat la deschiderea, în 2016, a primului Centrul Edulier pentru copiii dislexici.

Pe parcursul serii, s-a organizat și o tombolă caritabilă cu premii deosebite, a căror valoare a depășit 7000 de lei.
 
Seara Acadelelor, ediția a II-a, a fost un eveniment cu sprijinul Animax, BASF, LILIAC, Privileg Catering, Andeli Design, Vet Center, Vet Physio Center, Epson, Club Cortina. O seară îndulcită de : Himalaya, Cofetăria Alice, De Silva, Green Sugar. Parteneri tombolă: Il Passo, Papion, Bonbons by Monica Rădulescu, Flori în dar, Raftul cu miresme, tărăncutaurbană, Cuvinte aurite, Vania Szasz, Cup&Candle, Daniel Petrescu, Editura Niculescu, Heaven Salon, Adela Manolache, Ioana Stănculescu,  Lammily,  Vanto. Partener media: Business Woman

Seara Acadelelor a avut momente artistice asigurate de Bibi, Adina Tihulcă și surorile Ilona și Denisa Amieroaie. Vârsta artistelor a fost cuprinsă între 5 și 18 ani.
 
De asemenea, oaspeții au putut savura, în cadrul a două candy bar, dulciuri realizate cu zahăr, dar și dulciuri sugar free. Evenimentul a fost însuflețit de Dreamcatchers România.
 
„Specialiștii, părinții, cadrele didactice au mare nevoie de serviciile unui centru special destinat copiilor cu TSI. Noi ne-am propus să le fim de ajutor, să construim, pas cu pas, o educație prietenoasă cu copiii cu dislexie sau alte dificultăți. Suntem la început de drum și ne dorim să ajutăm cât mai mulți copii. Pentru asta avem nevoie de fiecare persoană, companie, mamă, voluntar. Doar așa vom reuși să ajutăm. Seara Acadelelor este destinată a ne ajuta să depășim, cu 100, numărul de copii ce fac terapie educațională în centrul nostru, în 2017” a declarat Cristiana Ionescu, fondatorul Edulier.
 
Seara Acadelelor, pentru copiii cu dificutăți de învățare de la Centrul EDULIER, a asigurat peste 22.500 lei, echivalentul a 450 ore de terapie educațională, fonduri ce vor fi investite, în 2017, în recuperarea terapeutică a copiilor dislexici. Acestei sume i se adaugă și valoarea produselor și serviciilor oferite pro-bono de parteneri- sonorizare, fotografie, produse pentru tombolă, etc.
 
Mai multe detalii despre activitatea noastră găsiţi și pe pagina de Facebook Edulier.

***
Despre Edulier
Edulier este o asociație non-profit ce are în centrul preocupărilor sale educația. În acest sens, încă de la înființare, şi-a propus crearea unei punți între două categorii sociale ale județului Ilfov – familiile bogate şi cele sărace, educarea părinţilor spre toleranţă şi implicare, realizarea unui grup de iniţiativă, cu cei ce pot ajuta la schimbare, pornind inițial în Corbeanca, cu ateliere de educație non-formală. Astăzi, Edulier înseamnă 12 proiecte implementate până acum în beneficiul comunității, 50 de voluntari implicați, 100% voluntariat, peste 10.000 ore de voluntariat, peste 1000 copii asistați în Corbeanca, Periș, Bălteni, Buriaș, Brătulești, Cocioc, Otopeni, Balotești, (județul Ilfov), Ciocănari (județul Dâmbovița), Ograda (județul Ialomița), București, Daia (județul Giurgiu), Liveni( județul Botoșani) și Tătărăștii de Jos (județul Teleroman). Anul 2016 reprezintă încă o premieră, deschiderea primului Centru pentru copiii cu TSI (dislexie, discalculie, disgrafie) din România.

*Photo credits: Black&Blue Media, Silviu Cojanu, Andreea Stoica.