In acest sens, in fiecare saptamana, unul dintre tururile organizate prin proiectul Guided Bucharest Free Tour va avea ca scop strangerea de fonduri. Acestea vor fi anuntate in prealabil pe pagina de facebook Guided Bucharest – Free City Tours. Tururile au loc in fiecare zi la orele 10:30 si 15:00, cu incepere de la ceasul din parcul Unirii si se desfasoara in limba engleza.  Organizatorii vor anunta de la inceput destinatia donatiilor iar turistii vor putea contribui in finalul turului. Un important trend turistic este de asemenea dorinta de a ajuta comunitatile vizitate si, de aceea, Asociatia Cultour faciliteaza acest lucru, venind in ajutorul celor care au cu adevarat nevoie de sprijin, de aceasta data aflati in grija Organizatiei Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual.
 
Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual a fost fondata in anul 1992 cu sprijin suedez si ofera servicii sociale pentru copii si tineri cu dizabilitati severe si asociate. Aceasta organizeaza diverse ateliere si activitati, care ii ajuta in dezvoltarea si integrarea lor, oferind suport specializat atat beneficiarilor directi cat si familiilor care isi schimba total viata pentru copilul lor. Pentru cincisprezece dintre tineri, organizatia ofera si masa si cazare in centrele rezidentiale. Pentru a le oferi acestora un trai decent si a continua desfasurarea activitatilor, cei de la organizatie au nevoie de sprijinul nostru.
 
Scopul strangerii de fonduri este cumpararea de saltele noi pentru centrul rezidential, intrucat cele curente sunt invechite si incomode. Publicul din Bucuresti poate astfel descoperi orasul prin ochi de turisti si alaturi de acestia, sau isi pot indruma oaspetii sa participe, contribuind astfel pentru aceasta cauza. Tururile Guided Bucharest sunt printre cele mai apreciate tururi din Bucuresti reunind cele mai multe review-uri excelente pe Tripadvisor din oras.
 
 Cei care nu pot participa la unul din aceste tururi, dar vor sa sprijine aceasta initiativa, pot efectua donatii in contul Asociatiei Cultour cu mentiunea « pentru tinerii cu dizabilitati severe » in contul:
RO11BRMA0999100047205046 deschis la Banca Romaneasca, Sucursala D. Pompeiu.
 
Banii vor fi colectati si transferati Organizatiei Suedeze pentru Ajutor Umanitar Individual in luna decembrie. 
 
Asociatia Cultour are ca scop promovarea potentialului turistic si a valorilor locale prin incurajarea turismului responsabil si accesibil tuturor. Unul dintre proiectele principale este Guided Bucharest Free City Tour care constă în organizarea zilnică (de doua ori pe zi) de tururi ale orașului. Acestea sunt gratuite și se desfășoară în limba engleză, fiind destinate turiștilor. În cei patru de ani de activitate Guided Bucharest a fost gazda a aproximativ 20.000 de turiști și face parte din rețeaua celor mai bune tururi gratuite din Europa – United Europe Free Tours. Același concept este prezent și în Brașov prin proiectul Guided-Brașov Free Tour, atractia numarul 1 a orasului conform Tripadvisor.
De asemenea Asociatia Cultour desfasoara tururi gratuite si activitati de descoperire urbana in limba romana cu diferite ocazii si tematici. Gasiti mai multe informatii pe www.guided-bucharest.com si pe pagina de facebook Guided Bucharest – Free City Tours.
 
Contact
www.guided-bucharest.com
info@guided-bucharest.com
0744314110
Persoana de contact : Carmen Ciuraru