Astfel, incepand de luni, 14 decembrie, pana maine, 17 decembrie, in trei orase din Romania (Bucuresti, Brasov, Sibiu), va fi organizata o caravana cu simultane de sah, campionul nevazator urmand sa se intreaca in pioni, nebuni, regi si regine cu angajatii Computer Generated Solution (CGS) Romania. Astfel, suma platita de companie pentru fiecare inscriere a unui angajat in aceasta competitie de simultane de sah va fi donata Organizatiei pentru Promovarea Educationala a Nevazatorilor (OPEN), sprijinind astfel persoanele cu deficienta de vedere ce aspira la performante prin educatie, cultura si sport, si implicit pe Dacian Pribeanu.

Caravana face parte dintr-un proiect mai amplu, „Open Mind is never blind”, prin care Asociatia OPEN si CGS Romania isi propun sa puna in evidenta o activitate sportiva care poate fi disputata „de la egal la egal” intre persoane cu si fara deficiente de vedere. 

Caravana simultanelor de sah incepe pe 14 decembrie, la Bucuresti, continua la Brasov, pe 16 decembrie si se incheie la Sibiu, pe 17 decembrie. 

Povestea din spatele povestii
Dacian Pribeanu detine 12 titluri de campion national la sah si s-a clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale de Sah in anii 2003 si 2006. Isi doreste insa cu toata inima si determinarea sa ajunga numarul 1 in lume, pentru a putea da curaj si speranta tuturor celor aflati in situatia lui. Pentru a arata ca o minte stralucita vede dincolo de intuneric. Dar, pentru a trece si dincolo de barierele materiale care il impiedicau sa participe la competitia mondiala, a trebuit sa caute sprijin financiar in zona privata. Asa l-a cunoscut pe Vladimir Sterescu, manager general al CGS Romania, alaturi de care a gandit si pus pe picioare proiectul „Open Mind is never blind”.

„Unul dintre cele mai mari obiective personale este acela de a ajunge pe podiumul mondial de sah, in cadrul competitiilor dedicate sportivilor cu deficiente vizuale. (…) Am cautat sa cer sprijinul unor mari corporatii, care pot intoarce din profitul obtinut, sprijinind cauze sociale, culturale si sportive. Asa am ajuns sa il intalnesc pe Vladimir Sterescu, manager general al CGS Romania, iar ideea de a provoca CGS la simultanul de sah ii apartine. Poate s-a gandit la responsabilitatea corporatista, poate s-a gandit la puterea exemplului personal, cert este ca a avut viziune. Ideea mi se pare extraordinara. In acest fel cred ca am primit sansa, la randul meu, sa transmit angajatilor CGS prezenti la simultan povestea mea, care ar putea inspira”, a spus Dacian Pribeanu.
 
Despre OPEN 
Organizatia pentru Promovarea Educationala a Nevazatorilor (OPEN) este o asociatie nonguvernamentala, cu caracter socio-cultural, educational, sportiv si umanitar, de interes general, infiintata in anul 2008.  OPEN este prima asociatie din Romania care isi centreaza activitatea pe sprijinirea persoanelor cu deficienta vizuala ce aspira la devenirea prin educatie si cultura. Intemeietorii OPEN, tineri nevazatori cu studii superioare, considera ca, in contextul socio-economic actual, exista oportunitati diverse si importante, dar prea putin valorificate, pentru eliminarea barierelor discriminatorii pe criterii de handicap, pentru o integrare superioara a deficientilor de vedere in societate si pentru manifestarea plenara a potentialului intelectual al acestora. 
 
Despre CGS 
Compania americana CGS (Computer Generated Solutions) este unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii de outsourcing prezenti, inca din anul 2006, pe piata din Romania, ce furnizeaza servicii in 18 limbi straine, avand patru centre de suport in Bucuresti, Brasov, Sibiu si Targu-Jiu. Cei peste 3.000 de angajati ai companiei interactioneaza zilnic cu clienti din Romania, Germania, UK, Spania si alte tari europene, precum si din US si Canada. Principalele servicii oferite sunt customer care, suport tehnic, help desk, telesales si alte servicii externalizate.