In prag de sarbatori, Cofetaria Armand lanseaza campania Card de Donator – Impreuna sustinem elevii de la sate, prin care bucurestenii sunt invitati sa le ofere celor dragi un cadou tematic de Paste alaturi de o donatie care va fi directionata catre fundatia World Vision Romania pentru sustinerea bursierilor din cadrul proiectului Vreau in clasa a noua.

Prin aceasta campanie, care se va derula pana in ajunul Pastelui (intre 11 si 29 aprilie), Cofetaria Armand si-a propus strangerea a 260 de donatii pentru tot atatia bursieri ai proiectului Vreau in clasa a noua din anul scolar 2015-2016. Sumele colectate vor fi folosite la achizitia de pachete de igiena personala de prima necesitate pentru elevi, personalizate in functie de varsta si nevoile fiecaruia (pasta si periuta de dinti, sapun, sampon etc.).
Bucurestenii care se vor alatura campaniei vor avea ocazia de a darui de Paste un cadou delicios, facand in acelasi timp si o donatie in numele persoanei care va primi surpriza. Cadoul cu produse specifice sarbatorii pascale care va fi denumit Impreuna sustinem elevii de la sate este un concept Cofetaria Armand prin care reinventeaza produsele traditionale de Paste.

Transformam cadourile celor dragi in donatii pentru elevii de la sate
Cadoul contine doi cozonaci mari cu nuca si cacao (de 1 kilogram fiecare), zece macarons, un cupcake, o sticla de vin si cardul simbolic de donatie in valoare de 20 de lei. Pachetul costa 210 lei, inclusiv donatia (evidentiata ca atare pe bonul fiscal).
Ca parte a unei colaborari de tip „gift matching”, Cofetaria Armand va dona 10 lei pentru fiecare pachet cadou vandut. Astfel, donatia totala de care va beneficia fiecare bursier al proiectului „Vreau in clasa a noua” va fi de 30 de lei la fiecare pachet cadou achizitionat.
Mecanismul campaniei, inspirat de bucuria si generozitatea sarbatorilor pascale, va aduce o dubla bucurie destinatarilor cadourilor Armand – produsele de calitate pe care le contine pachetul cadou, dar mai ales cardul simbolic de donator care va fi completat atat cu numele persoanei ce va primi cadoul, cat si cu cel al persoanei care il ofera. De asemenea, destinatarul va primi si o scrisoare de multumire cu detalii despre provocarile elevilor de la sate.

Pachetele cadou pot fi comandate in Cofetariile Armand sau online pe CofetariaArmand.ro. Aflati mai multe informatii pe site-ul Cofetariei Armand - Card de Donator si peFacebook, unde puteti urmari pas cu pas mersul campaniei.

Despre proiectul Vreau in clasa a noua
Vreau in clasa a noua - proiect de prevenire a abandonului scolar pentru elevii de liceu -  aduce continuitate suportului pentru educatie pe care l-au primit copiii in cadrul proiectelor pentru dezvoltare comunitara ale fundatiei World Vision Romania in ultimii 26 de ani. 
Proiectul ofera elevilor de la sate o bursa lunara care face posibila continuarea studiilor la liceu. Elevii sunt absolveti de gimnaziu cu rezultate scolare bune, care isi doresc continuarea studiilor, insa nu au resursele financiare necesare.

Elevii din mediul rural petrec in medie 35 de minute in drumul spre scoala, iar 1 din 5 copii merg mai mult de o ora pe jos pana la scoala. Infrastructura slab dezvoltata, satele izolate si drumurile pline de noroi sunt o alta piedica majora pentru educatia unui copil. Alocatia si venitul social nu sunt de ajuns pentru a plati transportul sau cazarea necesare frecventarii unui liceu din mediul urban. Astfel, 20%  dintre copii din mediul rural raman cu 8 clase, o treime dintre acestia fiind expusi riscului de saracie, avand sanse reduse de angajare. 

Din 2008 pana in prezent, prin intermediul proiectului au fost  sustinut in jur de 1.000 de elevi. Dintre acestia, 207 au mers la facultate pentru a studia matematica, constructii de masini, telecomunicatii, drept si multe altele. In 2015 toti cei 51 de abolsolventi au luat trecut cu brio examenul de bacalaureat, iar 35 au devenit studenti.

***
Despre Cofetaria Armand
CofetariaArmand.ro este cel mai savuros magazin online din Romania! Din mainile maestrilor cofetari Armand ies zilnic compozitii din ciocolata belgiana autentica si retete cu specific frantuzesc (torturi personalizate, cupcakes, macarons, candy bar, prajituri, patiserie si multe altele). Fie pentru rasfatul personal sau momente speciale (nunta, botez, zile de nastere, aniversari), fie pentru evenimentele companiei – intotdeauna vei gasi optiuni delicioase pe CofetariaArmand.ro.

Despre World Vision Romania
World Vision Romania face parte din parteneriatul crestin World Vision International prezent in aproape 100 de tari din intreaga lume. In 26 de ani de prezenta in Romania, fundatia a ajutat peste 500.000 de copii si adulti, in 400 de comunitati din 8 judete. 

World Vision Romania crede in dreptul la sanse egale pentru copiii de la sate si de la oras si de aceea in comunitatile rurale unde este prezenta desfasoara programe de dezvoltare comunitara pe termen lung cu focus pe educatie si reducera abandonului scolar, sanatate si protectia copilului, agricultura si dezvoltare rurala, angajament civic si crestin. Copiilor li se faciliteaza astfel accesul la conditii de viata mai bune prin dezvoltarea durabila a comunitatii in care traiesc.